HU Language HU
június 5, 2019 0

Az eddigi 30,09 milliárdról ma 18,59 milliárdra, azaz csaknem 40%-kal csökkentette a kiíró a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel” című GINOP-8.1.1-16 kódszámú hitel keretét – derült ki a hivatalos közleményből.

A döntés mögött az áll, hogy átcsoportosították a forrásokat a K+F+I tematikus célkitűzésen belüli termékek között, azaz más kutatás-fejlesztési pályázat(ok) kerete 11,5 milliárd forinttal nőtt. A keretvágás mellett az is lényeges, hogy átalakításra került a Termékleírás struktúrája a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Sajnos egyelőre sem a támogatott projektkeresőben, sem az aktuális pályázati adatbázisban nincs adat a GINOP nyolcadik, visszatérítendő forrásokat tartalmazó prioritásán belüli konkrét pályázatok igénylési és jóváhagyási adataira, így nem tudjuk, hogy a most 18,59 milliárd forintra csökkentett kerethez képest hogyan áll az igényelt és jóváhagyott források volumene. Feltehetően azért is volt ekkora forrásvágás, mert a két éve nyitva lévő pályázatra (tisztán hitel alapú K+F+I-forrásra) nem volt tolongás.