HU Language HU
június 6, 2019 0

A Fitch szuverén adósságminősítési részlegének globális vezetője attól tart, hogy az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háborút egyhamar nem fogják lezárni, emiatt pedig a világgazdaság szenvedni fog.

A szentpétervári gazdasági fórumon egy panelbeszélgetésen részt vevő James McCormack arról beszélt, hogy az USA és Kína közötti vita olyan szituációt idézett elő, amelyben a felek pozíciói bekeményedhetnek.

Ezért attól félek, egy hosszú ideig tartó állóháború következik az USA és Kína között. Megvan annak a kockázata, hogy egy ez úgy végződik, a világ két legnagyobb gazdasága párhuzamos utakon jár majd, ahelyett, hogy együttdolgozna, és a világgazdaság szenvedni fog ettől.

Mindeközben szintén mai hír, hogy az IMF frissítette az Egyesült Államokra vonatkozó előrejelzéseit, és ebben a korábban becsült 2,3 százalékos idei GDP-növekedést 2,6 százalékra felfelé módosította. Ugyanakkor szintén a kereskedelmi háború miatti aggodalmakra figyelmeztetnek, mint fogalmaznak, a kereskedelmi viszályok elmérgesedése elkerülhetetlenül befolyásolná az amerikai gazdaság teljesítményét.