HU Language HU
A kormány szerint évek óta léteznek az egyéni nyugdíjszámlák
május 10, 2019 0

Szabó Szabolcs (független) országgyűlési képviselő „Mikor történik meg végre az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlák létrehozása? c. írásbeli kérdésére Rétvári Bence államtitkár meglepő választ adott: az egyéni nyugdíjszámlák 2013 óta léteznek.

Rétvári Bence államtitkár hosszú válaszából azt lehet kihámozni, szerinte a kérdéses számlák már léteznek, nincs itt semmi látnivaló.

A kérdés persze jó eséllyel nem a 2013 óta létező a TB-s nyugdíjszámlára vonatkozott, vagyis arra a 30-40 ezer számlára, amely az ügyfélkapun keresztül elérhető a nyugdíjba vonulásuk előtt állók számára, hanem arra a 2013 óta lebegtetett tervre, hogy olyan egyéni nyugdíjszámlákat hoznak létre minden adófizető számára, amelyeken elviekben mindenkinek jóváírnák a korábbi magánnyugdíj-pénztári befizetéseit.

Rogán Antal, a Fidesz akkori frakcióvezetője 2013 áprilisában azt ígérte: még abban az évben jóváírják az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a korábbi magánnyugdíj-pénztári befizetéseket. Az biztos: ez utóbbi egyéni nyugdíjszámlák nem léteznek.