HU Language HU
május 24, 2019 0

Ázsiában nem volt egyértelmű az irány a hét utolsó napján, miután a hangulatra továbbra is a kereskedelmi háborús aggodalmak vetetek árnyékot, az irányadó ázsiai részvényindexek nem mutattak jelentős elmozdulást pénteken. Az irányadó európai részvényindexek emelkednek ma, a magyar tőzsde lendülete azonban a zárásra elfogyott, a BUX mérsékelt emelkedéssel zárta a pénteki napot.

Mérsékelt erősödéssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde 2019.05.24 17:18

Emelkedéssel indította a pénteki kereskedést a hazai részvényindex, a BUX 1,2 százalékos pluszban is járt ma, a nap végére azonban elfogyott a lendület és a magyar tőzsde végül 12 pontos emelkedés mellett előző napi záróértéke közelében fejezte be a hét utolsó napját. A blue chipek közül egyedül a Mol tudott emelkedni, az olajcég papírjai 0,9 százalékos erősödés után 3 210 forinton zártak, míg a Magyar Telekom 1 százalékos esés után 410 forinton zárt. Az OTP 1,6 százalékos esés után 11 960 forinton búcsúzott a pénteki kereskedéstől, míg a Richter nagyot emelkedett ma délelőtt a társaság fontos bejelentése után, az árfolyam a nap második felére azonban lefordult, a gyógyszergyártó részvényei 1,6 százalékos esés után 4 990 forinton zártak.

A 12 000 forintos szint közelében az OTP árfolyama 2019.05.24 16:00

Az irányadó európai részvényindexek emelkednek a hét utolsó napján, a magyar tőzsde is erősödik, a BUX 274 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter is emelkedik ma, a Richter 2,1 százalékos pluszban is járt, miután a társaság ma bejelentette, hogy kizárólagos licenc szerződést írt alá a cariprazine ausztráliai és új-zélandi forgalmazására. A Magyar Telekom mindemellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,3 százalékkal került lejjebb, a bankpapír ezzel éppen a 12 000 forintos szinten billeg.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2019.05.24 15:47

A nagy csütörtöki esés után emelkedéssel vágtak neki a hét utolsó napjának a tengerentúli tőzsdék, a hangulatot az amerikai elnök nyilatkozata javíthatta, miután Donald Trump arról beszélt, hogy nagyon veszélyesnek tartja a Huaweit, de a kínai céggel kapcsolatos kérdések kezelését elképzelhetően tartja egy amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás keretében. Bár a kereskedelmi egyeztetések folytatása egyelőre bizonytalan, Donald Trump a következő hónapban esedékes G20-as csúcson találkozik majd a kínai elnökkel. A pénteki piacnyitás után emelkednek az amerikai részvényindexek, a Nasdaq 0,8 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 149 pontos plusz mellett 0,6 százalékot emelkedett.

Gyorsjelentés után esik a Foot Locker árfolyama 2019.05.24 14:58

A pénteki piacnyitás előtt tette közzé gyorsjelentést a Foot Loocker, az amerikai sportszer-kereskedő cég bevétele 2,6 százalékkal 2,08 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, míg az elemzők 2,12 milliárd dollárt vártak, az összehasonlítható alapon számolt bevételek növekedése 4,6 százalékos volt, ami alulmúlta az 5,6 százalékos elemzői várakozásokat. A társaság nettó eredménye 4,9 százalékkal 172 millió dollárra nőtt az első negyedévben, a magasabb profit mögött nagyobb részben az alacsonyabb jogi vonatkozású költségek álltak, amik csökkenést mutattak a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva. A cég mindemellett megerősítette az összehasonlítható alapon számolt bevételekre vonatkozó várakozásait. A Foot Locker számait nem fogadták jól a befektetők, a gyorsjelentés után a társaság részvényárfolyama 9,7 százalékkal került lejjebb a pénteki, nyitás előtti kereskedésben.

Felemásan teljesítenek a Mészáros-papírok 2019.05.24 13:41

Az európai tőzsdéken a kereskedelmi háborús félelmek átmeneti enyhülésével párhuzamosan jó hangulat uralkodik pénteken, a hazai részvényindex is emelkedik, a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó cégek részvényei azonban felemásan teljesítenek ma délután, a CIG Pannónia árfolyama stagnál, míg Appeninn 0,6 százalékkal került lejjebb, a 4iG eközben 0,1 százalékkal került feljebb. Az Opus árfolyama mindemellett 2,2 százalékkal került feljebb, míg a Konzum 2,5 százalékot emelkedett ma.

Az osztalékszelvény vágása után esett a Deutsche Bank árfolyama 2019.05.24 12:44

A Deutsche Bank árfolyama történelmi mélypontra esett, a társaság csütörtöki közgyűlésén Christian Sewing vezérigazgató pedig „kemény visszavágásokat” ígért a társaság befektetési banki tevékenységében, a Reuters értesülései szerint a rossz megtérülésű amerikai részvényüzletág leépítésével javítanák a megtépázott részvényesi bizalmat, ami a befektetési banki bevételek közel felét hozza a legnagyobb német bank számára. A Deutsche Bank árfolyama 0,9 százalékkal került ma lejjebb, azonban érdemes kiemelni, hogy a társaság részvényei ma már az osztalékszelvény nélkül forognak, az osztalékfizetéssel korrigálva a társaság részvényei ma 0,8 százalékkal kerültek volna feljebb.

Felülteljesíti régiós társait a magyar tőzsde 2019.05.24 12:23

A csütörtöki esés után erősödnek az irányadó európai részvényindexek, a régiós tőzsdék is emelkednek, a lengyel WIG 0,7 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,8 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,6 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex felülteljesít régiós társait pénteken, a BUX 2,57 milliárd forintos forgalom és 390 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek az OTP kivételével emelkednek. A hazai nagypapírok közül 1,8 százalékos emelkedésével a Richter a legerősebb, miután a társaság ma reggel bejelentette, hogy kizárólagos licenc szerződést írt alá a cariprazine ausztráliai és új-zélandi forgalmazására a Seqirus-szal A BUX komponensei közül a Konzum és az Opus részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Már majdnem akkora az OTP, mint a legnagyobb német bank 2019.05.24 11:55

A legnagyobb német bank, a Deutsche Bank árfolyama új történelmi mélypontra esett, és bár az OTP árfolyama is esett az elmúlt hetekben, még mindig történelmi csúcsa közelében áll. Ezzel a két bank piaci értéke közel került egymáshoz, a hatalmas német bank értéke már csak 30 százalékkal magasabb, mint a magyar banké.

tovább a cikkhez…

Visszavágta a Zwack-részvények célárát az OTP 2019.05.24 11:49

A Zwack kedden tette közzé legfrissebb számait, amit az OTP pénteki elemzésében értékelt, az OTP elemzője a tartási ajánlásán nem változtatott, azonban a részvények 12-havi célárát 16 271 forintról 16 056 forintra vágta vissza.

tovább a cikkhez…

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.05.24 10:39

Nagy eséssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetőket továbbra is a kereskedelmi háborús félelmek aggasztották, a hangulatnak nem kedveztek az amerikai beszerzési menedzserindexek sem, miután az IHS Markit feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe 50,6 pontra süllyedt májusban. ami közel tízéves mélypontot jelentett. Bár az amerikai részvényindexek csütörtöki a piaczárásra a napi mélypontjukról felfelé mozdultak el, a tengerentúli tőzsdék nem tudtak érdemben szépíteni, a Dow és az S&P500 egyaránt 1,1 százalékkal került lejjebb.

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki esése után felemásan teljesítettek az ázsiai tőzsdék a hét utolsó napján, Donald Trump nyilatkozatai enyhén javíthatták a hangulatot, miután az amerikai elnök arról beszélt, hogy nagyon veszélyesnek tartja a Huaweit, de a kínai céggel kapcsolatos kérdések kezelését elképzelhetően tartja egy amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás keretében. A Nikkei 0,2 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde stagnált.

Az irányadó európai részvényindexek a jelentős csütörtöki esés után emelkedéssel próbálkoztak meg, a miután Donald Trump legutóbbi nyilatkozatai csökkenthették a kereskedelmi háborús aggodalmakat, a pénteki piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi emelkednek, a CAC40 és a DAX egyaránt 0,9 százalékkal került ma feljebb.

Mentőövet dobtak a Vapianónak, egyelőre megmenekült az étteremlánc 2019.05.24 10:32

Több bank és nagyrészvényes összesen 30 millió euró hitelt nyújt az évek óta pénzügyi problémákkal küzdő német étteremláncnak, a Vapianónak.

tovább a cikkhez…

Fontos bejelentés után szárnyal a Cyberg 2019.05.24 10:22

A Cyberg részvényeit csütörtökön egész napra felfüggesztették a társaság fontos bejelentése előtt, a bejelentés csütörtök délután megérkezett, a társaság jelentős nemzetközi terjeszkedési tervei mellett külföldi tőkepiaci lépéseket is tervez, továbbá a cég több fontos személyi változást is bejelentett. A Cyberg árfolyama 14,4 százalékkal került ma feljebb, a részvény 2,9 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ami minimálisan, 3,2 százalékkal alacsonyabb Cyberg részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Rekord számú autót adhat el a Tesla – Gyanúsan jókor jött Musk levele 2019.05.24 09:12

Rekord számú autót értékesíthet az idei második negyedévben a Tesla, megdöntve a tavalyi év utolsó harmadában felállított 90 700 darabos jelenlegi rekordot – legalább is Elon Musk vezérigazgató egy elvileg belső, ám kiszivárgott és nagy nyilvánosságot kapott emailje szerint. A levél nem sokkal a gyenge első negyedéves értékesítési számok megjelenését követően került nyilvánosságra, felkeltve a gyanút, hogy Musk esetleg ismét a jól bevált kommunikációs fegyverrel igyekezett pozitív irányban befolyásolni a piacot. A hír megjelenését követően jelentősen emelkedett napon belül a Tesla-részvény árfolyama.

tovább a cikkhez…

Emelkedik a BUX, felpattant a Richter 2019.05.24 09:10

Emelkedéssel indul a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 367 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 1,1 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, a Mol mindemellett 0,8 százalékot emelkedett, míg a Richter 2 százalékot emelkedett ma, miután bejelentették, hogy a társaság kizárólagos licenc szerződést írt alá a cariprazine ausztráliai és új-zélandi forgalmazására a Seqirus-szal.

A kereskedelmi háború árnyékéban emelkedéssel próbálkozhat Európa 2019.05.24 08:40

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Nagy eséssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetőket továbbra is a kereskedelmi háborús félelmek aggasztották, a hangulatnak nem kedveztek az amerikai beszerzési menedzserindexek sem, miután az IHS Markit feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe 50,6 pontra süllyedt májusban. ami közel tízéves mélypontot jelentett. Bár az amerikai részvényindexek csütörtöki a piaczárásra a napi mélypontjukról felfelé mozdultak el, a tengerentúli tőzsdék nem tudtak érdemben szépíteni, és jelentős eséssel zárták a napot, a Dow végül 286 pontos esés után 1,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 1,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,6 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést.

Kifejezetten rossz volt a hangulat csütörtökön az európai tőzsdéken, a kereskedelmi háborús aggodalmak mellett a befektetők a vártnál gyengébb német makroadatokat emésztették, miután a májusi, német beszerzési menedzserindexek alulmúlták a várakozásokat, továbbá a német Ifo-index 4,5 éves mélypontra esett. A borús hangulatban a magyar tőzsde jól tartotta magát, a nap második felének mérsékelt erősödése után a piaczárásra azonban kifulladt a lendület, és a BUX végül 174 pontos esés mellett 0,4 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,3 százalékos esés után 12 160 forinton zárt, a Mol 0,8 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 182 forinton zártak, míg a Magyar Telekom 1,4 százalékos esés után 414 forinton fejezte be a hét negyedik napját. A pozitív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 0,2 százalékos erősödés után 5 070 forinton búcsúztak a csütörtöki kereskedéstől.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki esése után felemásan teljesítenek az ázsiai részvényindexek a hét utolsó napján, a hangulatra továbbra is kereskedelmi háborús félelmek nyomták rá bélyegüket. Bár az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi egyeztetések folytatásával kapcsolatban a bizonytalanság továbbra is jelentős, azonban Donald Trump tegnap továbbra is lehetségesnek tartotta a megállapodást. Az amerikai elnök csütörtöki nyilatkozatában veszélyesnek nevezte a Huaweit, azonban Trump szerint lehetséges, hogy a Huawei elleni amerikai kifogások feloldása esetén a cég is részese lehet az esetleges kereskedelmi megállapodásnak. A Nikkei 0,2 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,2 százalékot emelkedett. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány, a szingapúri tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,9 százalékkal került ma lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 48 pontos erősödése 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét utolsó napján a brit kiskereskedelmi eladási adatot, és az amerikai tartós fogyasztási cikkek rendelésállományát leszámítva nem érkezik kiemelt makroadat, a hangulatot továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek lehetnek meghatározóak.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken nem érkezik hazai makroadat, míg a hét utolsó napján az Egyesült Királyságból az április kiskereskedelmi eladási statisztikák érkeznek, az Egyesült Államokból pedig az áprilisi tartós fogyasztási cikkek rendelésállományát teszik közzé.

A kereskedelmi háború árnyékéban emelkedéssel próbálkozhat Európa

Pénteken teszi közzé beszámolóját a Foot Locker.

A kereskedelmi háború árnyékéban emelkedéssel próbálkozhat Európa

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A kereskedelmi háború árnyékéban emelkedéssel próbálkozhat Európa

Jó hír a Richtertől, ausztrál és új-zélandi értékesítésről írt alá megállapodást 2019.05.24 08:04

Kizárólagos licenc szerződést írt alá a cariprazine ausztráliai és új-zélandi forgalmazására a Richter és a Seqirus.

tovább a cikkhez…