HU Language HU
június 7, 2019 0

Szemmel látható emelkedésekkel indult a kereskedés ma reggel az európai tőzsdéken és délután sem lankad a vételi kedv, 1 százalék feletti pluszt gyűjtöttek az irányadó nyugat-európai indexek. Az amerikai indexek is erősen kezdték a napot, annak ellenére (vagy pont azért), hogy gyenge munkaerőpiaci adat érkezett.

Pluszban zárt a BUX 2019.06.07 17:02

Emelkedéssel búcsúztatta a hetet a BUX, 0,4 százalékos erősödéssel zárt az átlagosnál alacsonyabb, 6,7 milliárd forintos forgalom mellett. Az OTP 0,8, a Mol 0,6 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom 0,4, a Richter 0,6 százalékot esett.

A kispapírok közül jelentősebb forgalom a 4iG részvényeiben volt, a negyedik legforgalmasabb részvény volt ma a magyar tőzsdén, 1,9 százalékot emelkedett az árfolyam.

A Waberer’s árfolyama 4,7 százalékot esett, de mindössze 4 millió forintos volt a forgalom a papírok piacán.

Emelkedéssel nyitottak amerikai tőzsdék 2019.06.07 15:52

Váratlanul gyenge adat érkezett az amerikai munkaerőpiacról, ennek ellenére az amerikai tőzsdék emelkedésekkel nyitottak, ugyanis ez felerősíti a Fed kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozásokat. A Dow 180 pontos pluszban tartózkodik, ami 0,7 százalékos emelkedésnek felel meg, az S&P 500 0,8, a Nasdaq 1 százalékot emelkedett.

Itt a magyar alapkezelők új sztárpapírja 2019.06.07 15:45

Az áprilisban új történelmi csúcsra emelkedő magyar tőzsdén mozgalmasan teltek az elmúlt hetek, a történelmi csúcsáról leforduló BUX májusban nagyot esett, majd a hazai részvényindex ezt követően ismét erősödéssel próbálkozott meg. A Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy a profi befektetők egy része nagyobb esést is elképzelhetőnek tart a magyar tőzsdén a következő 12 hónap folyamán, a hazai alapkezelők a magyar blue chipek közül a Richter részvényeit kedvelték leginkább ebben a hónapban, a midcapek népszerűsége azonban töretlen, a közepes kapitalizácójú cégek részvényei közül ebben a hónapban az Alteo volt a legnépszerűbb a profik körében.

tovább a cikkhez…

Ütik a dollárt a kiábrándító amerikai adatra 2019.06.07 14:39

A reggeli inflációs adat nem hozott meglepetést, a forint kicsit gyengült miután a jegybank mutatói is megjelentek. Délután az amerikai munkaerőpiaci adatok hozták el a dollár esését.

tovább a cikkhez…

Az OTP a legerősebb blue chip ma itthon 2019.06.07 13:18

Tovább emelkednek az európai indexek a koradélutáni órákban, a DAX már 0,8 százalékos pluszban jár, míg a CAC-40 1,5 százalékot erősödött.

A magyar piacon valamivel kisebb erősödést mutat, a BUX 0,3 százalékos pluszban áll. A blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom stagnál, a Mol 0,1 százalékos pluszban áll, az OTP a legerősebb, 0,7 százalékos erősödéssel.

Fél-egy százalékos pluszok az európai tőzsdéken 2019.06.07 10:17

Annak ellenére, hogy gyenge német ipari termelési és külkereskedelmi adatok érkeztek ma reggel, kitartóan emelkednek az európai indexek, a DAX 0,5 százalékos pluszban jár, a FTSE-100 0,7 százalékot erősödött, a CAC-40 pedig több mint 1 százalékkal menetelt felfelé.

Borzalmas hírek jöttek Németországból – Folytatódik Európa vesszőfutása 2019.06.07 09:14

Borzalmasan gyengén indult a német gazdaság második negyedéve a ma közzétett ipari termelési és külkereskedelmi adatok alapján, ami alátámasztja, hogy az Európai Központi Bank miért tart fenn még mindig extrém laza monetáris politikát.

tovább a cikkhez…

Emelkedéssel indul a nap 2019.06.07 09:10

Ahogy arra a határidős indexek állása alapján számítani lehetett, emelkedéssel indult a nap az európai tőzsdéken, a Stoxx 600 0,4 százalékos erősödéssel kezdte a kereskedést, az élen az energiaszektorral.

A magyar tőzsdén hasonlóképpen mérsékelt plusszal indult a nap, a BUX 0,2 százalékot emelkedett a BUX. A blue chipek közül az OTP, a Mol és a Magyar Telekom is 0,2 százalékot emelkedett, a Richter 0,1 százalékot erősödött.

Itt a friss inflációs adat! 2019.06.07 09:00

Májusban 3,9%-os volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon. Előzetesen az elemzők pontosan ezt várták, vagyis hogy a KSH az áprilisival megegyező mértékű, 3,9%-os inflációról számol be.

tovább a cikkhez…

Gyengécske lett a magyar exportadat 2019.06.07 09:00

2019. áprilisban az export euróban számított értéke 3,6, az importé 7,0%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kivitel lassú növekedése miatt a külkereskedelmi többlet a tavaly áprilisihoz képest lefeleződött, mindössze 228 millió eurót tett ki.

tovább a cikkhez…

Eladta osztrák leányát a Masterplast 2019.06.07 08:53

A Masterplast 2019. június 6-án értékesítette az osztrák Masterplast Österreich Produktions- und Vertriebes GmbH-ban lévő 100% mértékű részesedését.

tovább a cikkhez…

Jó a hangulat a tőzsdéken, jönnek a fontos adatok 2019.06.07 08:36

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Csendesen indult a nap az európai tőzsdéken csütörtökön az EKB kamatdöntésére várva, majd a kamatdöntést követően sem alakult ki határozott irány. A vártnak megfelelően nem változtatott a kamatkondíciókon csütörtökön az EKB, majd a sajtótájékoztatón Mario Draghi kiemelte: komoly kockázatokat látnak, ezért minden eszközt készenlétben tartanak. Az EKB nem elkötelezett amellett, hogy a következő lépése kamatemelés lesz.

A BUX esett csütörtökön, 0,2 százalékos mínusszal zárta a napot az átlagosnál valamivel alacsonyabb, 8 milliárd forintos forgalom mellett. A blue chipek közül a Richter emelkedett ma jelentősebbet, 0,6 százalékos pluszban zárt, az OTP 0,1 százalékkal araszolt felfelé, közben a Mol 0,9 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 1 százalékot veszített értékéből.

Este viszont már jó volt a hangulat az amerikai tőzsdéken, a vezető indexek 0,5 százalék feletti pluszban zártak. A Mexikóval szemben jövő hétfőn bevezetendő büntetővámokat a Bloomberg értesülése szerint elhalaszthatják, a hírre hajráztak nagyot a piacok. A Dow Jones Index 0,7, az S&P 500 0,6, a Nasdaq 0,5 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Jó a hangulat a tőzsdéken, jönnek a fontos adatok

Mik az előjelek mára?

Az ázsiai tőzsdéken vegyes a kép ma reggel, miközben a Nikkei 0,6 százalékos pluszban áll, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékot esett. A kínai és a hongkongi tőzsdén kereskedési szünnap volt ma. Az európai határidős indexek mérsékelt emelkedéseket jeleznek előre a nyitásra, a DAX futures 50 pontos pluszban áll.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A Mexikóval szembeni büntetővámok elhalasztása egy jó alaphangulatot adhat a mai kereskedéshez a reggeli órákban, de a nap folyamán számos fontos adat érkezik majd, ami befolyásolhatja a hangulatot. Nemzetközi fronton az amerikai munkaerőpiaci adat lesz érdekes, itthon pedig az inflációs statisztika, ami inkább a forintnak lesz fontos.

Mire érdemes ma figyelni?

Valamikor ma jelenhet meg az MNB első negyedéves statisztikája a hitelintézetek prudenciális adatairól, melyen belül a legfontosabb az lehet, milyen eredményt értek el a hazai bankok az év elején. Legalább ennyire lényeges lesz a KSH inflációs statisztikája, a májusi adat elsősorban a forint sorsát döntheti el, illetve az MNB Monetáris Tanácsát állíthatja nehéz helyzet elé a júniusi kamatdöntéssel kapcsolatban. Az elemzői konszenzus szerint májusban a jegybank inflációs célsávjának teteje közelében, 3,9%-on stagnálhatott az infláció.

Délután az amerikai munkaerőpiaci adatok lehetnek lényegesek a piac szempontjából, a Reuters várakozásai szerint májusban 180 ezerrel bővülhetett a foglalkoztatottság a nem mezőgazdasági szektorban.

Jó a hangulat a tőzsdéken, jönnek a fontos adatok