HU Language HU
május 13, 2019 0

Beszállítói szerződést kötött és részvényesi befektetésről tárgyal a Scania teherautógyár a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalattal.

A Volkswagen konszern nehéz tehergépjármű-gyártó érdekeltsége a Scania beszállítói szerződést kötött a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalattal – számolt be róla Henrik Henriksson, a Scania vezérigazgatója. Reuters hírügynökséget. Elmondta egyúttal, hogy részesedés vásárlásával részt kívánnak venni a Northvolt 1,5 milliárd eurós tervezett tőkeemelésében is.

A Scania vezérigazgatója nem közölte, hogy mekkora akkumulátor-beszállítói kapacitást kötöttek le a svéd vállalatnál, a Northvolt azonban egy korábbi tájékoztatásában már jelezte, hogy 2023-ig értékesítette 32 gigawattos termelési kapacitásának mintegy felét.

A svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatot Peter Carlsson, a Tesla egykori beszerzési igazgatója alapította. A cég az egyik központi eleme a nemzetközi akkumulátorgyártó ágazatot uraló ázsiai gyártók, a kínai CATL és a dél-koreai LG Chem dominanciáját megtörni célzó európai autóipari kezdeményezésnek.