HU Language HU
Akár 4,5 milliót is kaphatnak a közép-dunántúli fiatal vállalkozók
május 9, 2019 0

A Közép-Dunántúli régióban elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató Vállalkozz Velünk! projekt – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

A 627,2 millió forint támogatási keretösszegű projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban valósul meg a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft., az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., valamint az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület közreműködésével.

A program fő célcsoportja a 18-25 év közötti fiatalok, akik sem oktatásban, sem képzésben nem vesznek részt és nem is dolgoznak, vagy azok a 25-30 év közötti fiatalok, akik a programba bevonáskor a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál (NFSZ) regisztrált álláskeresők, valamint a 30. életévét már betöltött, az NFSZ-nél regisztrált álláskeresők.

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok maximum 4 573 800 forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, amelyet a Magyar Államkincstár nyújt.

A projektben, amely előreláthatóan 2021. december 31-én zárul, várhatóan 837 vállalkozás alakul majd meg a régióban.

A programról bővebb információ a www.vallalkozzvelunk.eu oldalon olvasható.

Akár 4,5 milliót is kaphatnak a közép-dunántúli fiatal vállalkozók

Hajdúböszörmény, 2015. április 23.
Fekete Zsóka mangalicatenyésztő, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen élelmiszermérnöki diplomát szerzett, a szőke mangalica malacokat eteti. A fiatal gazda 2012-től foglalkozik a mangalica tenyésztéssével, ma már 40 kocás állományt gondoz. A biotakarmánnyal etetett malacok szaporulatának egy részét eladja, a megmaradtakat családi vállalkozás keretében a hagyományos hajdúsági receptek alapján feldolgozza.

Kép és címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor