HU Language HU
május 23, 2019 0

Árokba hajtott a Google Street View autója Magyarországon – írja a vezess.hu. A lap úgy tudja, hogy a sofőr valahol Borsod megyében egy földútra próbált meg befordulni vagy megfordulni, de végül az árokban kötött ki.

A Google kamerás autói először 2009 májusában jelentek meg Budapesten, de akkor adatvédelmi aggályok miatt felfüggesztették a projektet. 2010-11-ben újra bejárták a magyar utakat az autók a térkép pontosítása érdekében, végül 2013-ban kapott zöld lámpát a projekt – emlékeztet a vezess.hu.

Most az utcakép frissítésére készülhet a cég. A Google egyik oldalán található lista szerint idén április-májusban többek között Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Budapesten, Székesfehérváron, Győrben és Pécsett készítettek fotókat a Street View-autók Magyarországon.

A Google autói egy, az autó tetején elhelyezett 15 optikából álló fényképezőgéppel 360 fokban készítenek képeket, később ezeket illesztik össze a szakemberek. A Google szerint a szolgáltatást főleg a turisták, a szállást és a lakást keresők használják.

Az árokban kötött ki a Google Street View magyarországi autója

Forrás: Karl Mondon/Digital First Media Group/Bay Area News via Getty Images