HU Language HU
május 15, 2019 0

Miután a Deutsche Bankkal folytatott összeolvadási tárgyalások dugába dőltek, két komoly érdeklődő is megjelent a Commerzbanknál: az UniCredit és az ING is tanácsadókat fogadott a második legnagyobb német bank esetleges felvásárlásának megvizsgálására – számoltak be hírügynökségek.

A Reuters és a Bloomberg értesülése szerint a holland ING a Perella Weinberg Parterst, az olasz UniCredit pedig a JP Morgant bízta meg. Az olasz bankcsoport a korábbi német pénzügyminiszter-helyettest, Jörg Asmussent soraiban tudó Lazard Ltd.-vel is régi kapcsolatban áll.

Az érintettek nem kommentálták az értesülést, az UniCredit viszont közölte, hogy nincs a pletykákban szereplő lehetséges piaci akcióra aláírt megbízása, jelenlegi üzleti terve az organikus növekedésre fókuszál, új üzleti tervüket pedig december 3-án teszik közzé. A társaság nagy hangsúly fektet jelenleg önfinanszírozása erősítésére és olasz kötvénykitettségének mérséklésére.

Az ING és az UniCredit is jelentős német érdekeltséggel rendelkezik már most is, ezek számára különösen a Commerzbank erős német kis- és középvállalati ügyfélköre lehet érdekes, amely egyébként a német gazdaság gerincét jelenti.

Jean Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója az utóbbi napokban igyekezett hűteni a találgatásokat, mondván, túl sok akadályt lát az európai bankszektor konszolidációja előtt.

Az UniCredit és az ING is érdeklődik a Commerzbank iránt