HU Language HU
június 3, 2019 0

Piaci turbulenciákra kell felkészülniük a befektetőknek a következő 12 hónapban – írja a Morgan Stanley elemzésében. Egyúttal azt javasolják a piaci szereplőknek, hogy váltsanak defenzívre, az amerikai részvények helyett államkötvényeket vegyenek és készpénzt tartsanak.

A Morgan Stanley stratégáinak ciklusindikátora a bővülésről lejtmenetbe váltott, 2007 óta először, ami általában gyengébb hozamot jelent a részvénypiacokon és a kockázatos eszközök piacán, azzal együtt, hogy nő az esély a recesszióra. Hozzátette, hogy az amerikai adatok még mindig átlag felettiek, de a mutatóban a fordulat már általában akkor bekövetkezik, amikor a makroadatok elkezdenek lassulást vagy gyengülést mutatni.

A Morgan Stanley ciklusindikátora makrogazdasági adatokat és pénzügyi piaci adatokat tartalmaz, olyanokat, mint például a hozamgörbe meredeksége, a fogyasztói bizalom, vagy a kötvénykibocsátások.

A jó hír, hogy van még a befektetőknek pár hónapjuk, mert általában a „jelzést” követő 12 hónapos periódus vége felé jönnek a nagy piaci turbulenciák. A legutóbbinál például még emelkedtek a piacok, mielőtt elkezdődött volna a zuhanás a 2008-as pénzügyi válságban. De most, a kereskedelmi háború súlyosbodik és a részvénypiacok és a kötvénypiacok magas értékeltség mellett forognak, jobban járnak a befektetők, ha már most elkezdik leépíteni a kockázatos pozícióikat – véli a Morgan Stanley elemzője.

(Marketwatch)

Bejelzett a Morgan Stanley mutatója - Csúnya világ jön a következő egy évben

Az S&P 500 index alakulása