HU Language HU
május 19, 2019 0

Ha csak az akksikapacitást nézzük, amit az egyes gyártók beépítenek az elektromos és hibrid autóikba, akkor a Tesla magasan megelőz mindenkit. Közben azonban égeti a pénzt a cég, versenyt fut az idővel.

  • Az Adamas Intelligence többek között azzal foglalkozik, hogy rendszeresen vizsgálja az elektromos autók akkumulátor-kapacitását, a felméréseikben olyan autók szerepelnek, amelyeket 80 országban értékesítenek, ezek a globális elektromosautó-piac 90 százalékát adják, vagyis egészen jó rálátásuk van a témára.
  • Legutóbbi elemzésükben azt vizsgálták meg, hogy MWh-ban kifejezve mennyi akkumulátort építettek be az egyes gyártók összesen, a teljesen elektromos vagy hibrid autóikba idén márciusban.
  • A Tesla brutális előnnyel zárt a márciust, kapacitásban több akkumulátort épített be az autóiba, mint az utána következő négy versenytárs összesen.

Egy ábra arról, hogy ver el mindenkit a Tesla

Forrás: mining.com

  • Azt is érdemes kiemelni, hogy a Tesla abban a hónapban verte így el a többieket, amikor a Model 3 gyártásának felfuttatásával párhuzamosan a nagyobb modellek, az S és az X gyártása alaposan visszaesett.
  • Az már más kérdés, hogy üzletileg, hogy megy a cégnek, a Tesla ugyanis hónapról-hónapra égeti a készpénzt, Musk pedig legutóbb egy olyan levelet küldött az alkalmazottaknak, amiben arról ír, hogy a legutóbbi forrásbevonással is csak 10 hónapot nyert a cég, így újabb költségcsökkentést terveznek, gyakorlatilag minden költségelemet felülvizsgálnak.