HU Language HU
május 19, 2019 0

Fél évszázaddal a holdraszállás után a befektetők végre hozzáférhetnek egy olyan alaphoz, amelyen keresztül olyan vállalatok részvényeibe fektethetnek, amelyek tevékenysége részben vagy egészben a világűrre fókuszál.

  • A Procure Space ETF egy olyan, az NYSE Arcán kereskedett alap, amely az S-Network Space index mozgását követi le, utóbbi indexkosarába pedig olyan részvények kerülhetnek be, amelyek tevékenysége valamilyen módon kapcsolódik a világűrhöz.
  • Az ETF neve, a beszédes UFO.
  • Az S-Network Space 80 százalékban olyan vállalatok részvényeiből áll, amelyek bevételének legalább fele a világűrhöz kapcsolódik, 20 százalékban pedig olyanokból, amelyek bevételének kevesebb mint fele köthető a világűrrel kapcsolatos tevékenységekhez.
  • A legnagyobb komonensek között van az Iridium Communications, az Inmarsat, a Viasat, a Trimble Navigation és a Sirius XM, ezek súlya 4,9-5,4 százalék az indexben. A szektorok közül a kommunikációs szolgáltatások (59,1%) a legnagyobb, az IT 14,7 százalékot ad. Amerikai vállalatok papírjai adják az index 69 százalékát, a franciák 12,4, a brit papírok 5 százalékot adnak.