HU Language HU
június 6, 2019 0

A jövő hétfőtől tervezett, Mexikóval szemben bevezetendő exportvámot a Bloomberg értesülése szerint elhalaszthatják, a hírre emelkedtek az amerikai részvényindexek.

Donald Trump amerikai elnök bejelentette a múlt héten, hogy az Egyesült Államok június 10-től az amerikai piacra irányuló teljes mexikói exportra 5 százalék vámot vet ki, és e vámtétel havonta 5 százalékponttal emelkedik, amíg el nem éri a 25 százalékot
Mexikó és az Egyesült Államok egyelőre nem tudott megállapodni abban, hogy előbbi kellő mértékben visszaszorítja az amerikai határra érkező illegális bevándorlók számát, és ebben az esetben Donald Trump amerikai elnök elállna attól a tervétől, hogy június 10-étől ötszázalékos vámot vet ki minden mexikói árura.

A Washingtonban zajló kétoldalú tárgyalások csütörtökön folytatódtak, de a Bloomberg értesülése szerint Amerika hajlik arra, hogy a megegyezés hiányában elhalassza a vám bevezetésének jövő hétfői időpontját.

A hírre az amerikai részvénypiacok is felfelé mozdultak, a Dow Jones Index és az S&P 500 0,5, a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban jár.

Elhalaszthatják Trump Mexikóval szembeni büntetővámját

Elhalaszthatják Trump Mexikóval szembeni büntetővámját