HU Language HU
Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől
május 8, 2019 0

A Richter pénteken hajnalban teszi közzé első negyedéves gyorsjelentését, a Portfolio saját konszenzusa szerint elemzői várakozások mediánja alapján a társaság bevétele 5,5 százalékkal bővülhetett, míg az elemzői konszenzus szerint a Richter nyeresége kétszámjegyű ütemben bővülhetett 2019. első negyedévében, a korábbi év hasonló időszakához képest.

Mire érdemes figyelni?

  • Hogyan alakultak a társaság fontos készítményének értékesítései? A társaság amerikai partnere, az Allergan 70,3 százalékkal magasabb, 143,7 millió dolláros bevételt realizált a Vraylar eladásokból az első negyedévben, amiből a Richter royalty bevétele valószínűleg kétszámjegyű bővülést mutathat majd. Emellett kérdéses, hogy a hasító Vraylar-eladások mellett az Esmya értékesítései hogyan teljesítettek az első negyedévben.
  • A gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón a menedzsment várakozásai lesznek majd igazán fontosak, a befektetők mindemellett arra kiváncsiak, hogy az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelet (FDA) májusban engedélyezi-e a Vraylar alkalmazását a bipoláris depressziós betegek számára.

Milyen lesz az eredmény?

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 5,5 százalékkal 120,2 milliárd forintra emelkedhetett 2019 első negyedévében, az elemzők kivétel nélkül növekvő árbevételt várnak a Richtertől. A társaság fontos készítményei közül jól teljesíthetett a Vraylar, miután a Richter amerikai parnere, az Allergan év/év alapon 70,3 százalékkal magasabb, 143,7 millió dolláros bevételt realizált a Vraylar eladásokból az első negyedévben, amiből a Richter royalty bevétele kétszámjegyű bővülést mutathat majd a 2018-as év első negyedévéhez képest. Mindemellett az Esmya értékesítései is várhatóan emelkedhettek az első negyedévben.

A bruttó fedezet esetében 4,2 százalékos bővülést vetített előre a várakozások mediánja, az üzleti tevékenység eredménye esetében minimális, 0,3 százalékos emelkedést várnak az elemzők, az adózott eredmény esetében 26,6 százalékos növekedést várt az elemzői várakozások mediánja, míg a bázisidőszakhoz képest a dollárral és az euróval szemben gyengülő forint a pénzügyi soron segítheti majd a Richter eredményét.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől

Az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter 5,5 százalékkal magasabb, 120,2 milliárd forintos árbevételről számolhat majd be az első negyedévben, az elemzők kivétel nélkül növekvő árbevételt várnak. A társaság amerikai bevételeit várhatóan a Vraylar eladások növekedése támogathatta, míg az Esmya értékesítései valószínűsíthetően növekedhettek az Európai Unió országaiban.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől

A bruttó fedezeti hányad a várakozások mediánja alapján 56,9 százalékos lehetett az első negyedében, ami 0,6 százalékpontos csökkenést jelentene a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől

Az elemzői várakozások mediánja szerint az üzleti tevékenység eredménye 0,3 százalékkal 17,7 milliárd forintra emelkedhetett, míg az adózott eredmény 26,6 százalékkal 18,4 milliárd forintra nőhetett, a Portfolio saját elemzői konszenzusában az elemzők kivétel nélkül növekő profitot vártak a Richtertől az első negyedévben.

Emelkedő profitra számítanak az elemzők a Richtertől