HU Language HU
május 21, 2019 0

A svájci Zürich, az új-zélandi Wellington és a dán Koppenhága nyújtja lakói számára a legmagasabb életminőséget a világon, miközben a nigériai Lagos, a kínai Peking és a Fülöp-szigeteki Manila a legkevésbé élhető – állapítja meg friss, 56 nagyvárost vizsgáló elemzésében a Deutsche Bank. A legmagasabb megélhetési költségekkel Zürich mellett Dublinban és Oslóban kell számolni.

Bár az egyes alkategóriák közül egyikben sem került a legjobb helyre Zürich, a vásárlóerő index alapján a második helyre, a biztonság alapján a harmadik helyre futott be, ami nagyban hozzájárult első helyéhez az életminőségi ranglistán. Wellington a kevés ingázási szükséglettel, az alacsony szennyezettségével és szintén lakóinak a vásárlóerejével tűnik ki a világ nagyvárosai közül.

  • A legjobb életminőséget kínáló nagyvárosok: 1. Zürich, 2. Wellington, 3. Koppenhága, 4. Edinburgh, 5. Bécs, 6. Helsinki, 7. Melbourne, 8. Boston, 9. San Francisco, 10. Sidney.
  • A legrosszabb életminőséggel rendelkező nagyvárosok: 1. Lagos, 2. Peking, 3. Manila, 4. Dhaka, 5. Jakarta, 6. Mumbai, 7. Rio de Janeiro, 8. Kairó, 9. Sanghaj, 10. Sao Paulo.
  • A legmagasabb megélhetési költségekkel rendelkező nagyvárosok: 1. Zürich, 2. Dublin, 3. Oslo, 4. New York, 5. San Francisco, 6. Tokió, 7. Boston, 8. Párizs, 9. Koppenhága, 10. London.


Ezek a legjobb városok a világon a legnagyobb német bank elemzői szerint

További információkért kattints ide!

(CNBC)