HU Language HU
Felemás gyorsjelentés az UniCredittől
május 9, 2019 0

Az elemzői várakozásokat meghaladó, 1,39 milliárd eurós első negyedéves adózás utáni eredményről számolt be az UniCredit Group, azonban a részvényárfolyam 0,8%-os csökkenést mutat.

Az olasz bankcsoport közölte, hogy 2019-es üzleti terveit tartani tudja, miután nemcsak a piaci várakozást, de az egy évvel korábbi teljesítményt is sikerült felülmúlnia, mégpedig 24,7%-kal.

A bevételek 4,95 milliárd euróra rúgtak a bankcsoportnál, ez 3%-os éves visszaesést jelent. Az olasz versenytárs Intesa Sanpaolo egyébként hasonló bevétel-visszaesésről számolt be ezen a héten közzétett gyorsjelentésében, ezt nála sem fogadta jól a részvénypiac.

2019.05.07 16:45 Egyszerre okozott meglepetést és csalódást a CIB anyabankja

A magyar leánybank euróban számított nettó eredménye 20 millió euró volt az első negyedévben, 6%-kal kevesebb az egy évvel korábbinál. Ugyan a működési eredmény 17%-kal felülmúlta 2018 első negyedévének adatát, az 5 millió eurós nettó céltartalék-visszaírást 5 milliós nettó céltartalék-képzés váltotta fel, emiatt csökkent a profit.

Az UniCredit Group decemberben fogja közzétenni új üzleti tervét, a meglévő egyébként „jó nyomon halad” a társaság közleménye szerint. Az alapvető tőkerátát az olasz bankcsoport várakozásai szerint 12 és 12,5% közé sikerül feltornázni 2019 végére.

Felemás gyorsjelentés az UniCredittől