HU Language HU
május 30, 2019 0

A csütörtöki kereskedésben kezdetben enyhe erősödést mutattak a főbb amerikai részvényindexek, azok után, hogy tegnap mínuszban zárták a napot. A kereskedés vége felé haladva azonban ismét a negatív tartomány felé araszoltak a főbb indexek, de zárásra sikerült pluszba lendíteni őket.

Szépen visszahúzták Amerikát nap végére 2019.05.30 22:07

A zárás előtt egy órával még úgy tűnt, ez a nap is olyan lesz mint a tegnapi, de a zárásra sikerült visszaerősödniük az amerikai részvényindexeknek, így végül az S&P 500 és a Nasdaq 0,2% feletti, a Dow 0,2% közeli erősödéssel fejezte be a napot.

A Nasdaq és a Dow már mínuszban 2019.05.30 20:57

Úgy tűnik, kezd elfogyni a lendület a tengerentúli tőzsdéken, a Nasdaq és a Dow már enyhe mínuszban tartózkodik, az S&P 500 pedig visszatért tegnapi záróértékéhez a kereskedési vége előtti egy órában.

Enyhe pluszban Amerika 2019.05.30 19:41

A hét harmadik napját eséssel zárták a tengerentúli tőzsdék, az európai börzéken irányadó mérsékelt erősödés után az amerikai részvénypiacokon is emelkedéssel indult a kereskedés, a hangulatot javíthatta az amerikai elnök nyilatkozata is, miután Donald Trump ma arról beszélt, hogy jól haladnak az USA és Kína kereskedelmi tárgyalások, és a kínai fél meg akar állapodni az Egyesült Államokkal.

Mindemellett a csütörtöki piacnyitás előtt tették közzé a felülvizsgált amerikai első negyedéves GDP-adatot, az Egyesült Államok gazdasága évesített negyedéves alapon 3,1 százalékkal bővült, szemben az előző becslés 3,2 százalékos értékével. A 3,1 százalékos bővülési ütem megfelelt a Reuters által összeállított elemzői konszenzus várakozásainak.

A piacnyitásnál látott enyhe erősödés egyelőre kitart, az S&P 500 és a Nasdaq 0,09, a Dow pedig 0,08%-kal van feljebb tegnapi záróértékéhez képest.

Enyhe pluszban Amerika