HU Language HU
május 16, 2019 0

Az Őrmester mai bejelentése szerint a társaságot, mint kibocsátót a Magyar Nemzeti Bank 150 000 forintos felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi.

Az Őrmester ma bejelentette, hogy a társaságot, mint kibocsátót a Magyar Nemzeti Bank április 24-én hozott határozata alapján 150 000 forintos felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi. Az indoklás szerint az MNB a kibocsátó felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében észlelte, hogy a kibocsátó az MNB által működtetett, hivatalosan kijelölt információtárolási rendszerben (kozzetetelek.mnb.hu) 2019. április 2. napján 16:36 perckor K63239/2019 közzétételi számon tette közzé a – rendszeres tájékoztatási kötelezettség körébe tartozó – 2019. április 2. napjára vonatkozó, a Kibocsátó részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény állományok feltüntetésével, és az alaptőke nagyságát (Havi jelentés).

A tőkepiaci törvény vonatkozó bekezdése szerint a kibocsátó minden naptári hónap utolsó napjára vonatkozóan köteles közzétenni a részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény állományok feltüntetésével, és az alaptőke nagyságát haladéktalanul, de legkésőbb a következő munkanapon. Az MNB megállapította: azzal, hogy a kibocsátó 2019. április 1. napjáig nem tette közzé a 2019. március 31. napjára vonatkozó Havi jelentését, megsértette a tőkepiaci törvény vonatkozó bekezdéseiben foglalt, rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályokat.

Az Őrmester árfolyama 4 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést, a társaság részvényei ehhez képest nem mutattak elmozdulást csütörtök délelőtt.

Felügyeleti bírságot szabott ki az Őrmesterre az MNB

(BÉT)