HU Language HU
május 23, 2019 0

A Natura &Co felvásárolja az Avon Products Részvénytársaságot, ezzel létrehozva világszinten a negyedik legnagyobb, teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalatcsoportját – jelentette be a két cég.

Az Avon és a Natura több mint 6,3 millió Tanácsadóval, világszerte 3200 üzlettel, illetve kiterjedt digitális jelenléttel bír. Az egyesített csoport várható éves bruttó árbevétele meghaladja a 10 milliárd dollárt, és 40 ezer alkalmazottjával a világ több mint 100 országában lesz jelen.

Az Avon egy több mint 130 éves múltra visszatekintő márka és egyben a világ vezető direktértékesítő szépségipari vállalata. A Natura &Co az egyesülésből eredő szinergiahatások értékét éves szinten 150 és 250 millió dollár közé becsüli, melynek egy része a digitális és közösségi értékesítés, a kutatás és fejlesztés és egyéb márka aktivációk, valamint a csoport földrajzi terjeszkedésére lesz visszaforgatva – mondták el a közleményükben.

A tranzakció részeként létrejött egy új brazíliai bejegyzésű holding-társaság, a Natura Holding S.A. A Natura&Co és az Avon törzsrészvényei között rögzitett, fix 0.3-as váltószámú átváltási arány alapján a Natura&Co részvényesei az egyesített vállalat körülbelül 76%-át birtokolják, míg az Avon részvényesei körülbelül a 24%-át. Milliárdos értékű tranzakció lesz, a megállapodás az Avont 3,7 milliárd dollárra becsli.

Felvásárolják az Avont