HU Language HU
június 4, 2019 0

A UBS elemzése szerint a Boeing 737 Max gépek két halálos balesete miatt kialakult stigma hamarosan el fog tűnni, alig lesz hatása a repülőgéppel utazók repülési szokásaira.

A Boeing 737 Max gyártmányú utasszállító gépeinek típus engedélyét azt követően vonták vissza, hogy öt hónapon belül kettő is lezuhant belőle majdnem 350 ember halálát okozva összesen. A gyártó Boeing ezt követően jelezte, hogy szoftverfrissítést hajt végre a hiba kiküszöbölésére.

A UBS egy Amerikára reprezentatív 1000 fős felmérése szerint az eset nem fogja sokáig visszatartani az utasokat attól, hogy felszálljanak egy 737 Maxra.

A válaszadók 70 százaléka nyilatkozta, hogy hezitálna utazást foglalnia egy ilyen gépre, ugyanakkor a válaszadók kétharmada soha vagy nagyon ritkán nézi meg, milyen géppel fog utazni. Csupán a hezitálók 12 százaléka mondta, hogy nem ülne fel egy 737 Maxra, vagyis az összes utas nagyjából 8 százaléka. Ha ehhez hozzáveszik, hogy mennyien nézik meg, egyáltalán milyen géppel utaznának, akkor 3 százalékra esik azok aránya, akik nem utaznak majd a géptípussal.

(UBS)