HU Language HU
május 16, 2019 0

Újra beleszerettek a nagy technológiai cégek papírjaiba a jókora vagyont kezelő amerikai hedge fundok, legalábbis ezt mutatják a frissen közzétett, első negyedévre vonatkozó adatok – írja a CNBC.
Nemrég még menekültek a FAANG-részvényekből a nagy amerikai hedge fundok, de a negyedéves portfóliójelentések szerint a profi befektetők ismét elkezdték venni a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix és az Alphabet (Google) papírjait.

  • A Tiger Global Management 64,5%-kal 8,8 millió A kategóriás részvényre növelte részesedését a Facebookban az első negyedévben, míg a Netflixben 42,8%-kal 2,1 millió darab részvényre.
  • A Soros Fund Management mindeközben új pozíciót nyitott a Netflixben, 50 ezer részvényt vásárolva.
  • A T. Rowe Price is bevásárolt a Facebook-részvényekből az év első három hónapjában, 107,9 millió részvényre növelve részesedését.
  • A Berkshire Hathaway bevallása szerint 860,6 millió darab Amazon-részvényt tartott március végével bezárólag. Egyébként ez az első alkalom, hogy az alapkezelő Amazon-részvényeket vett.


Az újonnan kitörő lelkesedés nem csoda, tekintve, hogy az első negyedévben a nagy technológiai cégek papírjai magukhoz tértek, a Netflix árfolyama idén eddig 33%-ot emelkedett, a Facebook pedig több mint 40%-ot.

Címlapkép: Getty Images/Bloomberg