HU Language HU
június 5, 2019 0

A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 májusában, országosan 12 869 ingatlan adásvétel bonyolódott. Ez enyhe visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

Májusban a szokásosnál kevesebb ingatlanpiaci tranzakciót becsült a Duna House. A havi érték szinte azonos a februárban tapasztalttal, amely így az ingatlanpiac tavaszi szezonalitásában némi visszaesést jelent. Az adatok és piaci folyamatok azt mutatják, hogy a lakosság feltehetően kivár a júliustól bevezetésre kerülő családtámogatási intézkedések miatt. A Duna House ennek köszönhetően a szokásosnál jóval erősebb harmadik negyedévre számít a lakóingatlanpiacon. Az év első öt hónapjában eddig összesen 63 168 adásvétel történt.

Az utóbbi időben több helyről is hallani lehetett olyan véleményeket, hogy a lakások eladása már nem megy annyira gyorsan, mint a korábbi időszakban, ami mellett bizonyos kerületekben már az áralku is emelkedett. Elképzelhető, hogy a mostani árszintek mellett hiába próbálják az eladók – saját magukat bebiztosítva – a piacinál magasabb áron meghirdetni a lakásukat, a vevői oldal már egyre érzékenyebben reagál erre, ami hosszabb értékesítési időt és ezáltal egységnyi idő alatt kevesebb tranzakciót eredményez.

Portfolio Ingatlan Adatbázis
BB Házak

BB Házak

1094 Budapest, Balázs Béla utca 20.
58 db lakás
30 – 94 m2 alapterület
Átadás:
2020 Q4
25 – 75 M Ft
Ajánlatot kérek