HU Language HU
június 3, 2019 0

A SET Group mai tájékoztatása szerint a társaság kölcsönszerződést kötött a SET Group két vezető feladatokat ellátó személyével, Huszár Péter Tamás igazgatósági elnökkel és Orbók Ádám stratégiai igazgatóval. A SET Group a szerződések értelmében jogosult összesen 500 millió forint lehívására a közelgő akvizíciók forrásigényének biztosítása végett.

  • A SET Group bejelentette, hogy a társaság május 31-én kölcsönszerződést kötött a SET Group két vezető feladatokat ellátó személyével, Huszár Péter Tamás igazgatósági elnökkel és Orbók Ádám stratégiai igazgatóval.
  • A szerződések értelmében a SET Group jogosult összesen 500 millió forint lehívására a közelgő akvizíciók forrásigényének biztosítása végett. A szerződések további eleme, hogy a lehívást követő egy éven belül a követelés visszafizetésére részvények kibocsátása útján is lehetősége van a társaságnak. A korábban független partnerekkel megkötött kölcsönszerződéseket jelen megállapodások nem érintik, azok továbbra is – változatlan formában – hatályban maradnak.
  • A társaság menedzsmentje azért döntött az újabb kölcsönszerződések megkötése mellett, hogy megteremtse a cég hosszútávú stratégiájának alappilléreit. A hosszútávú stratégia első lényegi eleme, hogy a tulajdonosi arányok egy bizonyos hányada a cég menedzsmentjéhez kerüljön, ezáltal is mutatva a menedzsment elköteleződését a társaság fejlődése és jövője irányában. A hosszútávú stratégia második pontja, hogy a SET Group a jövőben csökkentse a társaságtól független felek felé fennálló kitettségét.
  • A SET Group árfolyama stagnált pénteken, míg a társaság részvényeinek árfolyama idén 156 százalékkal került feljebb.

Kölcsönszerződést kötött a SET Group

(BÉT)