HU Language HU
Morgan Stanley: további nagy esés jöhet a tőzsdéken
augusztus 20, 2019 0

Mike Wilson, a Morgan Stanley amerikai részvénystratégája egy interjúban azt mondta, hogy sem az amerikai jegybank, sem az amerikai kormány nem tudja megmenteni a piacokat, sem a Fed, sem Trump nem tud gyorsan olyan döntéseket hozni, amelyek megnyugtatnák a befektetőket sem a Fed Put, sem a Trump Put nem releváns már.

A stratéga szerint a Fed Put akkor futott ki, amikor az amerikai jegybank kamatot vágott, ugyanis a piacokat hónapokon keresztül az hajtotta felfelé, hogy az amerikai jegybank kamatot vág majd, ez azonban már bekövetkezett, a további kamatvágásoknak már nem lesz akkora hatása. Wilson szerint a piacok általában jól reagálnak arra, amikor a jegybank szünetet tart egy kamatciklusban, de amikor egy szünet után újra kamatot vág a jegybank, azt már nehezen tolerálják a piacok, mivel az azt jelenti, hogy romlott a gazdasági környezet.

A befektetők másik nagy reménye a Fed mellett az volt, hogy az amerikai kormány mentheti meg a piacokat, azonban egy megnyugtató amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás esélye jelentősen csökkent az elmúlt hónapokban, szeptember elejétől pedig újabb kínai árukra vetnek majd ki büntető vámokat.

Wilson egyébként egészen jól eltalálta a piac tetejét, július végén, amikor az S&P 500 éppen új történelmi csúcsra emelkedett, az ügyfeleknek kiküldött elemzésben azt írta, hogy a részvénypiacok elérték a határukat, és az S&P nem emelkedik jelentősen 3000 pont fölé. Azóta a vezető amerikai részvényindexek 3-5 százalékkal lejjebb kerültek, az S&P például 2900 pont alá.

Morgan Stanley: további nagy esés jöhet a tőzsdéken

(MarketWatch)

Címlapkép: Lisa Ducret/picture alliance via Getty Images