HU Language HU
június 5, 2019 0

Következő generációs villanymotorok, váltók és teljesítményelektronika fejlesztésébe kezd a BMW a Jaguar Land Roverrel közösen, a két autógyártó a közös fejlesztésen, termelésen és a közös beszerzésen keresztül kíván a költségeken lefaragni.

A BMW bejelentette, hogy következő generációs villanymotorok, váltók és teljesítményelektronika fejlesztésébe kezd a Jaguar Land Roverrel közösen. A BMW kutatási- és fejlesztési vezetője szerint az együttműködés lehetőséget ad arra, hogy eredményesebben szolgálják ki az ügyfelek igényeit a fejlesztési idő lerövidítésével, és az újabb járművel gyorsabb piacra léptetésével. A BMW tervei szerint 2025-ig 12 teljesen elektromos modellel lép majd a piacra.

A BMW és a Jaguar Land Rover a közös fejlesztésen, termelésen és a közös beszerzésen keresztül kíván a költségeken lefaragni. A BMW és a Jaguar Land Rover szakértőiből álló csoport Münchenben fejleszti majd a BMW ötödik generációs eDrive-technológiáját, ami az idén bemutatásra kerülő iX3 elektromos SUV-ban debütál majd.

A Jaguar Land Rover korábbi bejelentése szerint a társaság megduplázza a költségcsökkentési erőfeszítéseit, miután a cég idén 4 milliárd dolláros veszteségről számolt be a kínai piacon a SUV-ok iránt visszaeső kereslet, és a dízelmotorok károsanyag-kibocsátási szabályainak szigorítása miatt.

(Automotive News Europe)

Címlapkép forrása: Qilai Shen/Bloomberg via Getty Images