HU Language HU
május 23, 2019 0

Meredek eséssel nyitottak az amerikai indexek, ahogy egyre súlyosabbra fordult az amerikai-kínai kereskedelmi háború és egyre több vállalat függesztette fel a kapcsolatait a Huaweijel. A délutáni amerikai feldolgozóipari bmi használt a részvénypiaci hangulatnak, ami 2009 szeptembere óta nem látott mélységbe süllyedt. A negatív hangulat kitartott a nap végéig, 1 százalék feletti mínuszokkal zártak az irányadó indexek.

1 százalék feletti mínuszokkal zártak az amerikai indexek 2019.05.23 22:06

Némileg mérséklődtek a mínuszok a zárásra az amerikai tőzsdéken, de így is jelentős, 1 százalék feletti csökkenésekkel zárták a kereskedést az irányadó indexek. A Dow 1,1,a Nasdaq 1,6,az S&P 500 pedig 1,2 százalékkal került lejjebb a csütörtöki kereskedésben.

Nagy esések az amerikai tőzsdén 2019.05.23 20:23

A kereskedelmi háborús feszültségek nyomják rá a bélyegüket ma is az amerikai kereskedésre, de a hangulatnak nem kedveztek a délutáni beszerzési menedzser indexes sem. Az IHS Markit feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe közel 10 éve nem látott mélypontra esett májusban, 50,6 pontra.

A Dow 408 pontos mínuszban tartózkodik jelenleg, ami 1,6 százalékos esésnek felel meg. Az S&P 500 1,6, a Nasdaq pedig 2 százalékot esett.

Nagy esések az amerikai tőzsdén

A Dow index leggyengébben teljesítő papírjai között találjuk az Exxon Mobil és a Chevron részvényeit, mint a két papír közel 3 százalékkal került lejjebb. Az olaj árfolyama nagyot esett a mai kereskedésben, a befektetők ugyanis az elhúzódó kereskedelmi háború miatt aggódnak, ami lassíthatja a globális gazdasági növekedést és ezzel gyengítheti az üzemanyagok iránti keresletet. A WTI határidős árfolyama 6,3 százalékot esett, jelenleg 57,55 dolláron tartózkodik.

Nagy esések az amerikai tőzsdén

Gyengén teljesítenek a technológiai részvények, az Apple 1,9 százalékos mínuszban áll. A befektetők attól tarthatnak, hogy a kereskedelmi háborúban és a Huawei-ellenes lépésekben végül rajta csattanhat az ostor. Az IBM szintén jelentőset esett, 4 százalékos mínuszban jár az árfolyam és a United Technologies is 4 százalék feletti esést könyvelt el.

Nagy esések az amerikai tőzsdén

Zuhan az olajár 2019.05.23 16:29

Az általános piaci hangulat romlása mellett egyéb okok miatt is meredeken esnek az árfolyamok csütörtökön délután.

tovább a cikkhez…