HU Language HU
május 28, 2019 0

Ázsiában mérsékelt erősödést mutattak az irányadó tőzsdeindexek a keddi kereskedésben, Donald Trump Japánban tett nyilatkozata ezúttal nem hozta lázba a befektetőket, miután az amerikai elnök a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos, optimista nyilatkozata nem tartalmazott új részleteket. Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek ma, a magyar tőzsde délután ismét emelkedni kezdett, a BUX végül 0,6 százalékos erősödéssel zárta a napot, míg a hazai blue chipek közül a Richter teljesített ma a legjobban, miután a társaság fontos bejelentést tett a Vraylarral kapcsolatban.

Nagy emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a Richter 2019.05.28 17:17

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 259 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,9 százalékos esés után 11 920 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1,6 százalékos esés után 407 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Mol mindemellett 2,2 százalékos erősödés után 3 250 forinton zárt, a blue chipek közül a Richter teljesített ma a legjobban, miután a cég bejelentette, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte Vraylar (cariprazine) kiterjesztett alkalmazási előiratát az I. típusú bipoláris betegséghez társuló depressziós epizódok kezelésére. A gyógyszergyártó részvényei 4 százalékos emelkedés után 5 230 forinton zártak.

Felfelé kapaszkodnak az amerikai indexek 2019.05.28 15:46

Hétfőn zárva tartottak a tengerentúli tőzsdék, majd a hét második napján a szokásos menetrend szerint folytatódott a kereskedés az amerikai részvénypiacokon, bár a hangulatra továbbra is a kereskedelmi háborús aggodalmak vetnek árnyékot, miután Donald Trump hétfőn arról beszélt, hogy a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodás egyelőre várat magára, azonban az elnök szerint az egyezségre sor kerül majd a jövőben. A tengerentúli tőzsdék ennek ellenére emelkedéssel vágtak neki a keddi napnak, a Nasdaq 0,7 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 119 pontos plusz mellett 0,5 százalékot emelkedett.

Jó hírt kapott a Richter, felpattant az árfolyam 2019.05.28 14:11

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek kedden, a lengyel tőzsde 0,9 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,1 százalékkal került feljebb, míg a prágai részvényindex előző napi záróértékén stagnál. A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 277 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül a Richter teljesít a legjobban, a gyógyszergyártó részvényárfolyama 4,4 százalékkal került ma feljebb, miután a Richter bejelentette, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte a cég készítménye, a Vraylar alkalmazását a bipoláris depressziós betegek esetében.

Jó hírt kapott a Richter, ugrik az árfolyam 2019.05.28 13:40

A Richter és az Allergan bejelentette, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte a cég készítménye, a Vraylar alkalmazását a bipoláris depressziós betegek esetében. A bejelentést követően a Richter árfolyama nagyot emelkedett.

tovább a cikkhez…

Két autógyártó rázta fel a világot: az egyik a túlélésért küzd, a másik taktikázhat 2019.05.28 12:31

Túlzás nélkül mondhatjuk, a piacot teljesen váratlanul érte a Fiat Chrysler bejelentése, amely szerint egyesülési ajánlatot tettek a Renault-nak. A korábbi híradások ugyanis még arról szóltak, hogy a franciák először újraindítják az egyesülést célzó tárgyalásokat a Nissannal, majd csak ezt követően veszik fontolóra, hogy felvásárlási ajánlatot tesznek az FCA-nak. A hirtelen jött közeledés hátterében több tényező is állhat: a Fiat Chrysler motivációja világos, végre szeretnének egy olyan partnerrel együttműködni, amelynek segítségével sikeresen végighaladhatnak a jövő járműgyártásához vezető úton és amelynek köszönhetően képesek lehetnek megfelelni az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A Renault menedzsmentje pedig vélhetően ezzel a húzással akarhatja erősíteni tárgyalási pozícióját a Nissannal szemben. Az összeolvadásnak köszönhetően ráadásul jelentős költségeket is megtakaríthatnának több területen, amely jótékonyan hathatna a közös cég profitabilitására egy különösen nehéz időszakban. Az egyesülés ugyanakkor még nincs kőbe vésve, több buktatója is lehet a tranzakciónak.

tovább a cikkhez…

Esnek az olasz bank-részvények 2019.05.28 10:58

A tengerentúli tőzsdék zárva tartottak hétfőn, majd a hétfői Memorial Day után kedden a megszokott ütemben folytatódik a kereskedés az amerikai részvénypiacokon. Az ázsiai tőzsdék emelkedtek kedden, a Nikkei 0,4 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 0,6 százalékkal került feljebb. A befektetők az amerikai elnök nyilatkozataira figyeltek, miután Donald Trump Japánban arról beszélt, hogy szerinte az Egyesült Államok és Kína a jövőben megállapodik majd, mivel az elnök szerint Kína nem képes majd fizetni a kínai termékekre kivetett többszáz milliárd dollárnyi vámokat.

Az irányadó európai részvényindexek mérsékelt erősödéssel vágtak neki a hét második napjának, a keddi piacnyitástól távolodva azonban lefordultak az európai tőzsdék, miután a kereskedelmi háborús bizonytalanság mellett a befektetők Olaszország miatt aggódtak. A Bloomberg hétfői beszámolója szerint az Európai Bizottság megbüntetheti Olaszországot, amiért nem tudta csökkenteni államadósságát az elvártaknak megfelelően, és a bírság akár 3,5 milliárd euró is lehet. A hétfőn zárva tartó brit tőzsde stagnált ma, a DAX 0,6 százalékkal került lejjebb, míg az olasz tőzsde 1,1 százalékos esésével alulteljesít, míg az olasz költségvetési vita körüli bizonytalanság fokozódása az olasz bankrészvényeket is megviselte, az olasz bankpapírok közül pedig a FinecoBank részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Mérsékelt erősödéssel indíja a keddi kereskedést a BUX 2019.05.28 09:12

Mérsékelt erősödéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 91 pontos emelkedéssel vágott neki a keddi kereskedésnek, a Mol árfolyama 0,9 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került lejjebb, míg az OTP és a Richter stagnált a keddi piacnyitás után.

Donald Trump nyilatkozata sem hozta lázba a tőzsdéket 2019.05.28 08:37

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A tengerentúli tőzsdék hétfőn a Memorial Day miatt zárva tartottak, ezt követően a hét második napján a megszokott ütemben folytatódik majd a kereskedés az amerikai részvénypiacokon. A tengerentúli határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak kedden reggel.

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 185 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Mol kivételével emelkedéssel zárták a napot. A Mol 0,9 százalékos esés után 3 180 forinton zárt, az OTP 1,6 százalékos erősödést követően 12 150 forinton búcsúzott a hét első napjától. A Richter 0,8 százalékos emelkedés után 5 030 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékos erősödést követően 413,5 forinton fejezte be a hétfői kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai részvénypiacok a hét első napján zárva tartottak, míg az ázsiai tőzsdék mérsékelt emelkedést mutattak a keddi kereskedésben, a piaci szereplők a Japánba látogató Donald Trump nyilatkozataira figyeltek, az amerikai elnök szerint a jövőben az Egyesült Államok Japán mellett Kínával is kereskedelmi megállapodást köthet majd, ami enyhén javíthatta a hangulatot. A Nikkei 0,4 százalékos erősödése mellett a hongkongi és a sanghaji részvényindexek egyaránt 0,4 százalékkal kerültek ma feljebb, míg a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 36 pontos erősödése 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az európai parlamenti választások után a befektetői fókusz középpontjában a beérkező makroadatok mellett továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos, új hírekre fókuszálhatnak majd a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH márciusi népmozgalmi statisztikáit teszi közzé, az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart, az MNB pedig kamatdöntő ülést tart ma, nagy valószínűséggel nem változtat a jegybank a monetáris politikáján, a befektetők a leginkább a kamatdöntés mellé csatolt közlemény hangvételére kíváncsiak. Az Egyesült Államokból pedig a márciusi Case-Shiller lakásárindex mellett a májusi fogyasztói bizalmi indexet teszik közzé.

Donald Trump nyilatkozata sem hozta lázba a tőzsdéket

Kedden teszi közzé beszámolóját a Duna House.

Donald Trump nyilatkozata sem hozta lázba a tőzsdéket

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Donald Trump nyilatkozata sem hozta lázba a tőzsdéket