HU Language HU
május 19, 2019 0

Az elmúlt hetekben lejjebb került a magyar tőzsde, és a hazai blue chipek technikai képe továbbra is mozgalmas napokat vetíthet előre, összeszedtük, hogy a hazai nagypapírok esetében mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

OTP

Az OTP áprilisban új történelmi csúcsra tudott emelkedni, ezt követően azonban elfogyott a lendület és a részvény lefordult. Az esés az elmúlt héten folytatódott, az OTP a keddi kereskedésben letörte a tavaly október óta irányadó emelkedő csatorna alsó trendvonalát 12 317 forintnál, bár az árfolyam szerdán visszatesztelte az alsó trendvonalat, áttörnie azonban már nem sikerült azt. Amennyiben az esés folytatódik, hamarosan a 11 965 – 11 800 forintos támaszzóna tesztelése következhet, míg a következő megállót a 200 napos mozgóátlag jelentené, 11 335 forintnál. Felfelé a csatorna alsó trendvonala ellenállást jelent, 12 317 forintnál.

Nagyot esett a Richter és a Mol is fontos szintek közelében jár

Mol

A Mol tavaly május óta egy emelkedő csatornában haladt felfelé, azonban május elején az árfolyam lefelé tört ki a trendcsatornából, majd a részvény ezt követően a 3 220 forintos szintet is letörte. Az árfolyam a múlt hét második felében a 200-napos mozgóátlag közeléből tudott fordulni, azonban a 3220 forintos szint megakasztotta az emelkedést és a részvény nagyot esett. Lefelé, első körben a 9 napos mozgóátlagra érdemes figyelni 3 317 forintnál, míg alatta a 200 napos mozgóátlag állhat majd a további esés útjában, 3 098 forintnál. Felfelé a 3 220 forintos szint, majd a 20-napos mozgóátlag jelent ellenállást, 3 237 forintnál.

Nagyot esett a Richter és a Mol is fontos szintek közelében jár

Richter

A Richter első negyedéves gyorsjelentése nagyot esett az árfolyam, a részvény a hét második felében a márciusi lokális mélypont alá került, majd az árfolyam a 61,8 százalékos Fibonacci szint alá kerülve az 5 000 forintos szint alá is beszúrt, azonban pénteken sikerült felette bezárnia. A Richter technikai képe negatív, az elmúlt napok esése után az árfolyam rövid távon túladottá vált. Lefelé, a 4 770 forintos szint jelenti majd az első támaszt a Richter számára, míg a jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, az 5 072 forintnál található 61,8 százalékos Fibonacci szint leküzdése nyithatna utat a további emelkedés lehetősége előtt.

Nagyot esett a Richter és a Mol is fontos szintek közelében jár

Magyar Telekom

A hét elején lekerült az osztalékszelvény a Magyar Telekom részvényeiről, az osztalékszelvény levágása után egyelőre nem talált magára az árfolyam. Amennyiben az esés folytatódik, első körben a 23,6 százalékos Fibonacci jelent majd támaszt, 419 forintnál. Felfelé, a 436 forintnál található 200 napos mozgóátlag leküzdése után próbálkozhat meg az árfolyam az osztalékszelvény levágása után hagyott rés teljes visszatöltésével.

Nagyot esett a Richter és a Mol is fontos szintek közelében jár

Címlapkép forrása: BÉT