HU Language HU
május 14, 2019 0

Nagyszabású bemutatót tartott kedd este a kínai prémium okostelefongyártó, a OnePlus, melynek keretében bemutatta legújabb 2 (+1) készülékét. A prémium szegmensben a világ ötödik legjobb telefonmárkája több egyedülálló újítást is bemutatott, nem véletlen, hogy Amerikában kígyóznak érte a sorok, szinte egyedülálló módon az Androiddal futó telefonok között.

A OnePlus kínai gyártó sikertörténete 2014-ig nyúlik vissza, amikor is bemutatta első One típusú készülékét. A gyártó azzal vált híressé az elmúlt években, hogy kiváló minőségű, erős specifikációkkal bíró telefonokat árult, a versenytársakhoz képest alacsonyabb árakon. Egyes értékelések szerint az Apple, a Samsung, a Huawei és az Oppo után az 5. a sorban a prémium gyártók között. A társaság készülékeinek minőségét jól mutatja, hogy bár az amerikai T-Mobile nem szokott viszonylag kevésbé ismert modelleket a palettájába venni, ezt a OnePlus esetében megtette, és idén is értékesíti a kettő (plusz 1) új darabot, amit most lepleztek le a bemutató alkalmával. A T-Mobile New York-i egysége előtt már most sorok vannak.

Lines at @TMOTimesSquare so long I'm breaking a sweat trying to get a timelapse! You have to get down here and get the new #OnePlus7Pro pic.twitter.com/zbskLe1V3p

— OnePlus USA (@OnePlus_USA) 2019. május 14.

Magas szinten

És hogy miért állnak érte az üzletek nyitása előtt hosszú sorokban? Mert továbbra is prémium készüléket kapnak a felhasználók, több tízezer forinttal olcsóbban, mint a nagy rivális androidos készülékek. A most bemutatott két modell közül a 7 Pro-ról beszélnek többet, nem véletlenül. Ennek 6,67 hüvelykes, QHD+ felbontású, 90 Hz-es Fluid AMOLED kijelzője szinte a teljes előlapot elfoglalja. A modell különlegessége, hogy a szelfikamera elhelyezését egyedi módon oldotta meg a gyártó, a telefon tetejéből ugrik elő a kamera, ami 16 MP-es. A készülék azt is érzékeli, amikor esésben van, ugyanis ilyenkor ez a mechanizmus azonnal visszacsukja az előlapi kamerát, ezzel biztonságba helyezve azt. A kijelző mellett a készülék fel akarja venni a versenyt a hátlapi kamerájával is, ami egyszerre három kamerával készít képeket. A gyártó azt ígéri, hogy a készüléket minden korábbinál gyorsabban (0,21 másodperc) fel lehet oldani az ujjlenyomat-olvasóval, amit a képernyőbe építettek be. További újdonság, hogy a figyelmeztető jelzéseket a telefon oldalán vesszük észre (világítanak a csíkok), nem pedig a kijelző tetején egy apró ponton.

Olyan mobilt villantott a kínai gyártó, amitől sokan elképednek

A WarpCharge-nak keresztelt gyorstöltésnek köszönhetően a minden korábbinál nagyobb, 4000 mAh méretű akkumulátort 20 perc alatt tölthetjük fel 48%-ra. Egyébként Snapdragon 855 precesszor fut benne és 12 GB RAM memóriával is rendelhető a Pro verzió. Újfajta, folyadékhűtéses rendszert is kidolgozott a gyártó a túlmelegedés megelőzése érdekében, valamint a bemutatóból kiderül, hogy a gyakran használt alkalmazásokat a készülék előtölti az operatív memóriára. Egyértelmű, hogy ezzel a modellel a OnePlus az okostelefonjukat rendszeresen játékra használó fogyasztókat célozza.

A bemutatón az is kiderült, hogy a gyártó 5G technológiára alkalmas készüléket is piacra dob a 7-es verzióból.

The #OnePlus7Pro pop-up camera automatically retracts when dropped. They thought of everything. pic.twitter.com/3YeDRvds2Q

— OnePlus (@oneplus) 2019. május 14.

Van, aki már tesztelte is az előlapi kamera érzékelő mechanizmusát.

DROP TEST WITH THE #OnePlus7Pro! Watch how quickly the pop-up front facing camera retracts to protect it! pic.twitter.com/9EBvN3sphB

— iJustine (@ijustine) 2019. május 14.

Máshol is újított a gyártó

A sima 7-es kedvezőbb áron kerül a boltokba, hiszen a kijelzőjében, kamerájában és akkumulátor kapacitásában is gyengébb (de még így is rendkívül erős tudással rendelkezik), mint a pro verzió és nincs előugró szelfikamera sem, ami tényleg megkülönbözteti a Pro-t a többi okostelefontól.

A kínai prémiumgyártó eddig minden évben két bemutatót tartott: tavasszal volt az adott verzió első bemutatója, majd ősszel jött a T jelzéssel ellátott verzió (például 5 és 5T, 6 és 6T). Most szakított ezzel a hagyománnyal, ugyanis egy eseményen mutatott be két új modellt, valamint egy 5G-s variációt. Annak köszönhetően, hogy ezúttal (a többi prémium gyártót követve) két típust is a piacra dob a OnePlus, megtarthatja azokat a fogyasztóit, akiknél az 550-600 eurós (180-195 ezer forintos) ár egyfajta fájdalomküszöb, de egyúttal belép a valóban felsőkategóriás készülékek piacára is (800 euró feletti ár), ezzel akár egy új fogyasztói szegmenst elérve.

Árak

A sima 7-es Európában 550 euróról indul, ami a jelenlegi árfolyammal számolva 178 ezer forintot jelent. A 8 GB RAM-os, 256 gigás tárhelyet kínáló 7-es pedig 194 ezer forintba fog kerülni.

A OnePlus 7Pro 699 euróról indul (6GB RAM memória és 128 GB tárhely), ami jelenlegi árfolyamon számolva 226 ezer forint, és ennek a csúcsverziója 820 euróba kerül, ami már 265 ezer forint.

A cikk szerzője maga is egy OnePlus készülékkel a zsebében rohangál most már több, mint két éve.