HU Language HU
Paks 2: megállapodott Szekszárddal a bővítésért felelős miniszter
május 9, 2019 0

A paksi atomerőmű bővítésére való felkészülést szolgáló együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Szekszárd polgármesterével a tolnai megyeszékhelyen.

A magyar villamosenergia-ellátás kérdéseiről a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján bővebben is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!


Az erőmű bővítéséhez nemcsak Paksot kell fejleszteni, hanem a régiót, benne a megyeszékhelyet is; ha komoly teljesítményt várunk el az atomerőmű építésében és üzemeltetésében, annak feltétele az is, hogy a dolgozók kulturális és szabadidős igényeit ki tudja elégíteni a régió – jegyezte meg Süli János tárca nélküli miniszter a dokumentum aláírása előtt.

A megállapodás szerint a felek kiemelten kívánnak együttműködni a gazdaság- és térségfejlesztés, munkahelyteremtés és képzés terén, közös tevékenységük kiterjed az egészségügyi, a kulturális, sport- és turisztikai fejlesztésekre is.

Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere arról beszélt, a megyeszékhely készül arra, hogy ellátó rendszere kiszolgálja a Paksra érkező dolgozókat, és szakképzett munkaerőt biztosítson a beruházáshoz. Ez utóbbi érdekében összehangolják a helyi szakképzést az egyetemi kar tervezett képzéseivel. Ismertetése szerint Szekszárd a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból is számos turisztikai, közlekedési projekteket valósít meg, amelyek kapcsolódhatnak a paksi beruházáshoz.

Paks 2: megállapodott Szekszárddal a bővítésért felelős miniszter