HU Language HU
Reagáltak az elemzők a Richter gyorsjelentésére
május 10, 2019 0

A Richter első negyedéves gyorsjelentését követően a társaság számait az Erste és az Equilor mellett Jefferies elemzői is értékelték, a Jefferies elemzői tartásra ajánlják a Richter részvényeit 5 570 forintos célár mellett, ami 4,2 százalékkal alacsonyabb a Richter szerdai záróárával összehasonlítva.

A Richter első negyedéves gyorsjelentését a Jefferies értékelte, a társaság elemzői kiemelték, hogy az euróban számolt értékesítés 4,6 százalékkal nőtt az első negyedévben, a Vraylar utáni royalty bevétel és a Vraylar értékesítéshez köthető egyszeri mérföldkő bevételnek köszönhetően. A Jefferies elemzői kiemelik, hogy az Esmyaból származó bevételek 63 százalékkal csökkentek a korábbi év hasonló időszakához képest, azonban a Jefferies szerint az összehasonlítást nehezíti, hogy a PRAC ajánlásainak hatásai csak részben érintették a tavalyi év első negyedévét. A Jefferies elemzői kiemelik, hogy az Esmyabó származó értékesítés 5,9 millió eurót tett ki az első negyedévben, ami a társaság elemzői szerint azt mutatta, hogy nehézséget okozott a termék újbóli bevezetése.

A Richter hagyományos készítményeink forgalmában jelentős visszaesés mutatkozott az első negyedévben, elsősorban a szerializáció miatt bekövetkezett gyártási kapacitáscsökkenés miatt, a Jefferies elemzőinek véleménye szerint mindez meglepő, mivel a gyártók hosszú ideje tisztában voltak a szerializáció jelentette követelményekkel, és az implementációs határidő csúszása mellett a Jefferies szerint más generikus gyógyszergyártók esetében eddig nem merült fel probléma.

A Jefferies szakértői elemzésükben kiemelték az első negyedévben 10,2 százalékkal visszaeső orosz eladásokat, és a nagyobb részben a bázisidőszakban teljesített előszállítások miatt 45 százalékkal visszaeső kínai eladásokat is. A Jefferies szerint a Richter 128,847 millió forintos készpénzállománya stratégiai rugalmasságot jelent a társaság számára. A Jefferies tartásra ajánlja a Richter részvényeit 5 570 forintos célár mellett, ami 4,2 százalékkal alacsonyabb a Richter szerdai záróárával összehasonlítva.

A Richter első negyedéves beszámolójával kapcsolatban az Erste elemzői kiemelik, hogy a társaság eredménye bár nagyot nőtt, ami alapvetően egy egyszeri tételnek volt köszönhető, az Allergan 7,1 milliárd forintot fizetett az után, hogy az elmúlt 12 hónap során a cariprazine árbevétele átlépte az 500 millió dollárt. Mindemellett a Richter pénzügyi eredménye is erős volt, akárcsak a cariprazine után kapott royalty bevétel. Az Erste elemzői továbbá kiemelték, a Richter hagyományos tevékenysége gyengén szerepelt a szerializáció miatt. Az Erste elemzői hétfőre várják az FDA döntését Vraylar bipoláris depresszió indikációja tekintetében, ami az Erste elemzői szerint pozitív hír lehet, ha pozitív lesz a döntés, ami szerintük valószínű. Azonban az Erste elemzői szerint a Richter esetében a nagymértékű esés péntek reggel a szerializációs nehézségek miatt túlzás.

A Richter első negyedéves gyorsjelentésével kapcsolatban az Equilor elemzője kiemelte, hogy összességében pozitív eredménnyel egyedül a Vraylar szolgált, a többi területen a bevételek alakulása messze elmaradt a menedzsment prognózisához képest, ami főképp az Esmya vártnál gyengébb értékesítéséből származott.