HU Language HU
Trump befűtött Amerikának, de a végére sikerült szépíteni
május 6, 2019 0

Hétfőn a látványos kezdeti eséseket követően sikerült szépíteniük a vezető amerikai tőzsdéknek. Igaz, így is mínuszban zárták a napot döntően annak hatására, hogy az amerikai elnök a hétvégi Twitter-üzenetében a kínai termékeket sújtó amerikai vámok megemelését helyezte kilátásba, ismét felerősítve a kereskedelmi háborús aggodalmakat.

Eséssel indult a hét Amerikában 2019.05.06 22:10

Bár sokat ledolgoztak nap eleji hátrányukból, a vezető tengerentúli tőzsdék kivétel nélkül eséssel zárták a hétfői kereskedést: a Dow Jones értéke 0,4 százalékot, az S&P 500 értéke 0,5 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,8 százalékot esett.

A Duna House ismét saját részvényeit vásárolta 2019.05.06 21:50

Több részletben, összesen 1500 darab saját részvényt vásárolt a Duna House – derült ki a cég BÉT-en közzétett közleményéből.

tovább a cikkhez…

Egyesültek a PannErgy leánycégének leányai 2019.05.06 19:34

A PannErgy leányvállalatának, a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt.-nek az igazgatósága vállalati egyesülésről döntött leányvállalatai körében – írta a társaság a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

tovább a cikkhez…

Trump befűtött Amerikának is – Esnek a vezető tőzsdék 2019.05.06 19:10

Donald Trump a hétvégén a Twitteren arról írt, hogy a 200 milliárd dollárnyi kínai termékre kivetett 10 százalékos vám pénteken 25 százalékra emelkedne, miután az elnök szerint lassan haladnak a két ország közötti kereskedelmi egyeztetések. Az elnök harcias Twitter-üzenete után hatalmasat estek a kínai tőzsdék és az európai részvénypiacok is vaskos mínuszban fejezték be a kereskedést.

A tengerentúlon is rossz a hangulat, mindhárom irányadó amerikai részvényindex lejjebb került a hétfői piacnyitás után, a Nasdaq 1,4 százalékos esése mellett az S&P 500 értéke 1 százalékkal került lejjebb, míg a Dow Jones 270 pontos esés után több mint 1 százalékot veszített az értékéből.

Rosszul teljesítenek a technológiai szektor papírjai, az Intel 1,2 százalékos esése mellett az Nvidia 2,6 százalékkal került lejjebb. Az autógyártók részvényei is gyengélkednek, a General Motors 2 százalékos esése mellett a Ford részvényei 0,3 százalékot estek a kiéleződő kereskedelmi feszültség hatására.

Trump befűtött Amerikának is - Esnek a vezető tőzsdék

Eséssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde 2019.05.06 17:14

A múlt hét pénteki emelkedés után alaposan elromlott a tőkepiaci hangulat a hétvégén, miután az amerikai elnök a Twitter bejegyzésében a kínai termékekre kivetett amerikai vámok megemelésével fenyegetőzött, alaposan ráijesztve ezzel a piaci szereplőkre. Nagyot estek az ázsiai tőzsdék, az irányadó európai részvényindexek is lejjebb kerültek ma. A magyar tőzsde végül mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést, a BUX 0,6 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek közül a Mol és a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben.

tovább a cikkhez…