HU Language HU
június 3, 2019 0

Június 26-án tartja éves rendes közgyűlését a Zwack, ehhez kapcsolódóan közzétette a társaság a napirendi pontokat. A közgyűlés szavaz az osztalékról, illetve új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választásáról is.

Az előterjesztések között szerepel, hogy az igazgatóság a 2019. március 31-gyel zárult pénzügyi évére összesen 2,6454 milliárd forint kifizetését javasolja a közgyűlésnek. Ez részvényenként 1300 forint és a mai záróárfolyammal számolva 7,36 százalékos osztalékhozamot jelent. Az osztalék kifizetése július 24-én kezdődik és a július 17-én nyilvántartott részvényeseknek jár az osztalék.

Új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat is választ a közgyűlés. Kalina Plamenova Tsanova lemond az igazgatóságban betöltött tagságáról június 25-i hatállyal, helyette az igazgatóság tagja Kresimir Crnjevic lehet a 2023. június 26-ig terjedő időtartamra. Pavel Reyes Lyubushkin pedig lemond a felügyelő bizottságban betöltött tisztségéről június 25-i hatállyal, a közgyűlés szavaz arról, hogy Kalina Plamenova Tsanova kerüljön a felügyelőbizottságba a 2023. június 26-ig terjedő időtartamra.

Új igazgatósági tagot választhat a Zwack közgyűlése