HU Language HU
Új vezetők kerültek a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara élére
május 7, 2019 0

Új elnököt, valamint felügyelőbizottsági és elnökségi tagokat választott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara taggyűlése kedden. Az elnöki poszton Sávos András, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója váltja Dale A. Martint, aki a lehetséges három elnöki ciklust kitöltve köszönt le. Sávos András 2017. óta tagja a kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kamara kedden tartotta éves taggyűlését. Sávos András 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz.

Az új elnököt a megválasztását követően elmondta: a német befektetések munkahelyeket teremtenek, segítenek a magyar gazdasági szereplőknek bekapcsolódni és helyt állni a növekvő globális gazdasági versenyben. A német vállalatok a másik oldalon ma már nemcsak jól képzett és elkötelezett munkaerőt nyernek, de olyan tudást is, amely segíti a termékek és szolgáltatás fejlesztését, versenyelőnyük megőrzését a világpiacon.

A kamara az éves gazdasági konjunktúra-jelentését a minap tette közzé:

2019.04.16 10:12 A korrupcióval elégedetlenek, a Brexittől tartanak a magyarországi német cégek

A taggyűlés hároméves mandátummal a kamara felügyelőbizottságába választotta Karl-Heinz Kethet, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, és Mátyásfalvi Jánost, az Elektromotive Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját.

A kamara elnökségébe hároméves időtartamra négy új tagot választottak: Fábián Ágnest, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Armin Krugot, a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. partnerét, Dale A. Martint, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját, és Klaus Windheusert, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatóját.