HU Language HU
május 22, 2019 0

Emelkedéssel zárták a hét második napját a tengerentúli tőzsdék, a befektetők kedvezően fogadták az amerikai kereskedelmi minisztérium intézkedését, miután a kereskedelmi tárca 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott szankciók hatályba lépését. A Dow 0,8 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,9 százalékkal került feljebb. Ázsiában nem volt egyértelű az irány a hét harmadik napján, míg a határidős DAX néhány pontos mínusza iránykeresést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Vihar előtti csend a tőzsdéken 2019.05.22 08:31

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek az amerikai részvényindexek kedden, a piaci szereplők kedvezően fogadták az amerikai kereskedelmi minisztérium intézkedését, miután a kereskedelmi tárca 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését. A tengerentúli tőzsdék erősödése a keddi kereskedés második felében is folytatódott, a Dow végül 197 pontos emelkedés után 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,9 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,1 százalékos erősödéssel fejezte be a hét második napját.

A keddi piacnyitást követő mérsékelt emelkedést ledolgozva a nap nagyobb részében előző napi záróértéke közelében oldalazott a magyar tőzsde, majd a piaczárás felé közeledve a BUX lejjebb került. A hazai részvényindex végül 55 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 424 forinton stagnált, az OTP árfolyama 0,3 százalékos esés után 11 980 forinton zárt, míg a Richter 1 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 4 964 forinton zártak. A blue chipek közül egyedül a Mol volt képes emelkedni, az olajcég papírjai 0,5 százalékos erősödés után 3 150 forinton búcsúztak a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában mérsékelt elmozdulások mellett felemásan teljesítenek az irányadó részvényindexek, a befektetők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyeltek. Kína amerikai nagykövetének keddi nyilatkozata szerint Kína kész folytatni a két ország kereskedelmi egyeztetéseit, mindemellett Cui Tianka az Egyesült Államokat okolta, amiért túl gyakran változtatott álláspontján. A Nikkei stagnált szerdán, a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde előző napi záróértéke közelében jár. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt esés mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 9 pontos esése 0,1 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Szerdán a beérkező vállalati gyorsjelentések és a Fed legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyv mellett a befektetők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyelnek majd.

Mire érdemes ma figyelni?

A hét harmadik napján nem érkezik kiemelt hazai makroadat, míg az Egyesült Királyságból szerdán az áprilisi inflációs statisztikákat teszik közzé, az Egyesült Államokból pedig a Fed legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyvet publikálják majd.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Szerdán teszi közzé beszámolóját a Zwack és a Target is.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Vihar előtti csend a tőzsdéken