HU Language HU
május 23, 2019 0

Átalakítják az Opel rüsselsheimi központját, 2000 alkalmazottat egy külső szolgáltatóhoz, a francia Segulához helyeznének ki, közülük 1340-en úgy döntöttek, inkább elhagyják az autógyártót.

Az Opel rüsselsheimi fejlesztési központjában arra készülnek, hogy 2000 alkalmazottat egy külső szolgáltatónak, a Segulának adnának át, ezzel azonban sok dolgozó, köztük több száz mérnök nem ért egyet, és inkább elhagyná az Opelt, írja a Handelsblatt. A dolgozók végkielégítést kapnak a PSA konszerntől.

A tervek között az is szerepel, hogy az Opel fejlesztési központját eladják a Segulának, az IG Metall fémipari ágazati szakszervezet szerint az 1340 alkalmazott távozásával gyakorlatilag megtörténik a PSA által célként kitűzött leépítés, így a fejlesztési központ eladásáról folytatott tárgyalásokat azonnal le kell állítani.

A Segula célja az volt, hogy az észak- és kelet-európai régiót ellátó egyik fontos autófejlesztővé lépjen elő, ehhez azonban az eredeti tervek szerint legalább 1500 alkalmazottal kellene elindulnia az új központnak, ezzel szemben az eddigi jelentkezések alapján csupán nagyjából 1000 fő alkothatja a fejlesztői gárdát, amely a rüsslesheimi Opel-központból kapott 20 épületben kezdi el a munkát.

Az Opel németországi alkalmazotti létszámának leépítése folyamatos, mióta a PSA-konszern átvette a német céget a General Motorstól, 3700 dolgozótól váltak meg.

Fotó: Silas Stein/dpa (Photo by Silas Stein/picture alliance via Getty Images