HU Language HU
május 23, 2019 0

Nem változtatott eredményvárakozásán és célárfolyamán a Concorde a CIG Pannnóniával kapcsolatban, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a piac vagy újabb akvizíciót, vagy a Konzummal kötött megállapodás termőre fordulását árazza, ami egyelőre nem következett be.

A biztosító első negyedéves gyorsjelentéséről itt írtunk:
2019.05.21 08:13 Csurran-cseppen a CIG Pannóniának az új bizniszekből

Vágó Attila elemzése szerint

  • az új életbiztosítási értékesítés 3,0-3,3 milliárd forint lesz 2019-ben a biztosítónál, ami nagyjából megfelel a tavalyinak,
  • erősen elkötelezett marad a biztosító a költségkontroll és amellett, hogy a tavalyihoz hasonló nyereséget érjen el,
  • 2,1 milliárd forinton tartja a Concorde az idei eredmény-előrejelzését (lényegében ennyi volt tavalyi a nyereség a biztosítónál), ami 22,1 forintos részvényenkénti eredménynek felel meg,
  • 2022-re 2,56 milliárd forintos nyereséget generálhat a társaság, ami 4 év alatt évi mintegy 6%-os nyerségnövekedést jelentene,
  • a 12 havi előretekintő célárfolyam változtatlanul 496 forint, és fenntartja „felhalmozás” ajánlását az elemző a társaságra.
  • A 2019-es eredményre vetített P/E ráta 18,4 a CIG Pannóniánál, ami 120%-os prémiumot jelent a hasonló biztosítókhoz képes, miközben a 2,4-es P/BV duplája ezek átlagának.
  • A várható eredményhez mért magas értékeltség azt mutatja, hogy a piac jelentős szinergiákat vár a Konzummal (Opusszal) való egyöttműködéstől, vagy újabb jelentős akvizíciókkal számol belátható iőn belül.


Hangsúlyozza a Concorde: ha a CIG Pannóniának nem sikerül jelentős nem organikus lépéseket tennie egy éven belül vagy nem válik világossá, hogy a Konzummal (Opusszal) való együttműködés magasabb nyereséget hoz számára, akkor jelentősen csökkentheti a célárfolyamot.

Concorde: látni kéne, mit hoz a CIG Pannóniának a Konzum-megállapodás