HU Language HU
május 28, 2019 0

Hazai és uniós támogatás segítségével, csaknem 402 millió forintból bővítette gyártókapacitását a vasúti személykocsi- és autóbusz-szerelvények gyártásával foglalkozó Járműszerelvényt Gyártó (Jármű) Zrt. Tiszavasváriban.

A többek közt az Alstom, a Bombardier és a Siemens beszállítójaként is tevékenykedő vállalkozás a projekt során automatizált gyártó berendezéseket, megmunkáló központokat, ipari robotokat, illetve gépeket vásárolt, melyek a gyártási folyamat során a fémmegmunkálást és felületkezelést könnyítik meg.

A fejlesztés eredményeként a cég új típusú ablakokat és belső design elemeket tud szállítani vonatgyártó megrendelőinek – olvasható a közleményükben. A 402 millió forint értékű beruházáshoz a Széchenyi 2020 program keretében 201 millió forint támogatást kapott a Jármű Zrt.; ezzel a vállalat 20 új munkahelyet teremtett és 165 meglévő munkahelyet őrzött meg.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint a cég 2017. decemberében nyerte el a 201 millió forintnyi uniós pályázati támogatást a „GINOP-1.2.1-16 – Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázaton.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2018-ban 5,4 milliárd, adózott eredménye 578 millió forint volt. A Jármű Zrt. 2017-ben 5 milliárd forintos árbevételt és 318 millió forintos adózott eredményt realizált.