HU Language HU
május 16, 2019 0

Egy 2,9 milliárd dolláros ingatlanalapot hozott létre a coworking irodák bérbeadásával foglalkozó WeWork cég anyavállalata, a The We Company. Az új alappal olyan kereskedelmi ingatlanokat fognak vásárolni, amelyeket aztán maga a cég fog kiadni a bérlőknek, ami egy egészen új fajta bérbeadási stratégiának számít – írja a Business Insider.

A coworking irodák a kisebb, vagy újonnan induló vállalkozásoknak nyújtanak megoldásokat, rugalmas irodateret és bérlési időt kínálva. A WeWork amerikai cég, az ilyen kisebb bérlőknek kínál világszerte közösségi irodatereket és a bérléshez kapcsolódó szolgáltatásokat, Európát nézve többek között Prágában, Brüsszelben, Milánóban és több német, illetve angol városban vannak jelen. A hagyományos módszer eddig az volt, hogy az ingatlan tulajdonosától egy nagyobb irodateret béreltek ki és osztottak fel, amit aztán több kisebb vállalkozásnak tudtak kiadni.

A mostani bejelentéssel a cég az anyavállal által létrehozott ARK elnevezésű alapon keresztül 2,9 milliárd dollár (817 milliárd forint) értékben vásárol kereskedelmi ingatlanokat, aminek a finanszírozását részben a vállalat állja, a további részt külső befektetőktől szedik. Innentől a cég a saját tulajdonú ingatlanjaiban kínálhat közösségi irodaterületeket a kisvállalatok és startupok részére, ezzel lényegében nem lesz szükség a hagyományos bérbeadó cég közbenjárására.

A cég, ami átalakíthatja a világ irodapiacát: ez a legújabb megoldás

Forrás: Shutterstock

Bár a WeWork egyelőre nincs jelen Magyarországon, már nálunk is vannak rugalmas irodaterek bérbeadásával foglalkozó vállalkozások, mint például a Spaces, vagy a HubHub. A korábbi FM & Office konferencián már sokat foglalkoztunk a témával és az egyértelműen látszik, hogy van igény főleg a külföldi, multinacionális, vagy most induló, innovatív megoldásokat kereső cégek részéről a coworking irodaterekre, ami előrevetíti egyben azt is, hogy tovább fog folytatódni ennek a piacnak a bővülése.

2019.05.14 15:09 Tényleg így lehet motiválni a dolgozókat? – Elmondták a guruk, mit láttak eddig

Portfolio Ingatlan Adatbázis
Green House

Green House

1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25
KIADVA
Átadás:
2012 Q4
Bérleti díj: 13 – 16 EUR
Ajánlatot kérek