HU Language HU
június 7, 2019 0

A dunai hajóbaleset roncsának mentése miatt átmenetileg lezárják a Margit hidat és az Árpád hidat – közölte péntek délután a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 14 órától elrendelt forgalomkorlátozás addig lesz érvényben, amíg a Clark Ádám úszódaru átmegy az Árpád híd és a Margit híd alatt.

A BRFK arra kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel vezessenek.

A hír azonban annyira későn jött, hogy nem juthatott el mindenkihez – rögtön el is akadt a forgalom. (Az MTI-n a lezárás híre 13:58-kor jelent meg.) Az alábbi kép az Árpád híd felhajtójáról készült:

Átmenetileg lezárták a Margit hidat és az Árpád hidat - azonnal be is állt a forgalom

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, kilenc embert még keresnek.

Frissítés: A hajó elvonulása után lassan megindult a forgalom, az autók meg-megállva, de már át tudnak jutni az Árpád hídon.