HU Language HU
június 3, 2019 0

Csendesen indul a hét a forint piacán, változatlanul 325 körül jár az euró árfolyama. A hét második felében erősödhet fel ismét a mozgás a magyar deviza piacán, péntek reggel inflációs adat érkezik, ami hatással lehet a forintra.

Hétfő reggel 325 körül járt a forint az euróval szemben, ami gyakorlatilag változatlan árfolyamot jelentett péntek estéhez képest. A múlt héten 327 felett is járt a jegyzés, vagyis megközelítette történelmi csúcsát, majd onnan tudott kicsit szépíteni a forint. A következő napokban a pénteken megjelenő inflációs adat és az azzal kapcsolatos várakozások határozhatják meg a hangulatot. A dollárral szemben 290 körül jár a forint, míg az angol font 368 forint közelében jár.

Befagyott a forint 325 körül, várjuk a pénteki adatot

A régióban a lengyel zloty minimális elmozdulást mutat, míg a cseh korona 0,1 százalékot veszített az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén minimális visszaeséssel kezdte a hetet.

Az euró-dollár árfolyamban sem látni egyelőre nagy elmozdulást, 1,117 körül járunk jelenleg, ami megegyezik a péntek esti szinttel. A japán jen és az angol font esetében is csendesen indul a hét, vagyis összességében nincs jelentős mozgás a piacokon.

Befagyott a forint 325 körül, várjuk a pénteki adatot

Említettük, hogy a forint szempontjából a pénteken érkező inflációs adat lehet a legfontosabb indikátor, a nemzetközi piacon pedig eközben az EKB csütörtöki kamatdöntő ülésére figyelhetnek elsősorban a befektetők.