HU Language HU
május 20, 2019 0


Greenpeace-aktivisták konténerekkel torlaszolták el a BP brit olajcég londoni központjának a bejáratát hétfőn. A konténerekbe később az aktivisták is bemásztak, társaik pedig a hordók tetejére ülve jelentették be, hogy hogy az épület bejáratát eltorlaszolták.

Paul Morozzo Greenpeace-aktivista, aki maga is bemászott az egyik konténerbe, azt mondta, nincs más választásuk, mint ilyen eszközökhöz folyamodni. Hozzátette, hogy a cég által kitermelt tüzelőanyag hozzájárul az emberek millióinak az életét fenyegető klímaváltozást érintő vészhelyzethez.

A BP egyelőre nem reagált az ügyre, ám a The Guardian című, baloldali brit napilap szerint arra kérték az épületben dolgozó alkalmazottakat, hogy maradjanak hétfőn otthon.

Kedden a BP várhatóan értekezletet tart, amely során – a részvényesek kifejezett kérésére – megtárgyalják a cég működésének a párizsi klímaegyezményben foglaltakkal való összehangolását. A Greenpeace régóta követeli, hogy a BP hagyjon fel minden új olaj- és gázmező feltárásával, és helyette a megújuló energiaforrásokba fektessen.

Eltorlaszolták a környezetvédők a BP-székház bejáratát


Az energiavállalatok egyre erőteljesebb fenntarthatósági kihívásáról bővebben is szó lesz a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján. Még nem késő jelentkezni!

Címlapkép: shuttertsock