HU Language HU
Emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a BUX
május 8, 2019 0

Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék szerdán, a kereskedelmi háborús feszültség felerősödése után a Nikkei 1,5 százalékot esett, a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került ma lejjebb, míg a sanghaji börze 1,1 százalékot esett. Az irányadó európai részvényindexek emelkednek a szerdai piaczárás felé közeledve, míg a BUX 0,7 százalékos erősödéssel zárta a napot, a hazai blue chipek közül a Richter részvényei teljesítettek a legjobban.

Emelkedéssel zárta a szerdai napot a magyar tőzsde 2019.05.08 17:15

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 266 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek A Mol 0,1 százalékos esés után 3094 forinton zárt, míg az OTP 0,2 százalékos erősödés után 12 480 forinton zárta a szerdai kereskedést. A Richter 2,5 százalékos emelkedés után 5755 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került feljebb, a telekomcég részvényei 460 forinton zártak.

A szerdai piaczárás után teszi közzé gyorsjelentését a Waberer’s, a Graphisoft Park és a Magyar Telekom is, az elemzői várakozások alapján a Magyar Telekom bevételei tovább nőttek, a működési és az adózott eredmény viszont jelentősen csökkenhetett.

Az irányt keresik a tengerentúli tőzsdék 2019.05.08 16:08

Eséssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a kereskedelmi háborús feszültség továbbra is árnyékot vet a részvénypiacokra, miután az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója megerősítette, hogy péntektől 200 milliárd dollárnyi kínai árura kivetett amerikai vámtarifa 10 százalékról 25 százalékra emelkedik majd, miután Kína a kereskedelmi tárgyalások korábbi fordulóiban tett vállalásától is visszatáncolt. A tengerentúli piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek előző napi zárértékeik közelébe kapaszkodtak vissza, az S&P500 stagnál, míg a Dow 12 ponttal került ma feljebb. A hét harmadik napján nem érkezik kiemelt makroadat, a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek mellett a vállalati gyorsjelentésekre fókuszálnak majd.

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék 2019.05.08 15:12

Az irányadó európai részvényindexek többsége lejjebb került szerdán, miután a piaci szereplőket az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos feszültség aggasztja. A kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanság, és a kínai termékekre kivetett amerikai vám lehetősége árnyékot vetett a részvénypiacokra, az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma, a német tőzsde emelkedése nagyobb részben a Siemens és a Wirecard kedvező gyorsjelentéseinek köszönhető, a DAX 0,5 százalékkal került feljebb, míg a magyar tőzsde 0,7 százalékos erősödésével felülteljesít.

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde 2019.05.08 09:55

A szerdai piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után immár felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde, a BUX 2,5 milliárd forintos forgalom és 197 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a stagnáló OTP kivételével emelkednek. A BUX komponensei közül a Mol és a PannErgy részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Gyorsjelentés után emelkedett nagyot a Siemens árfolyama 2019.05.08 09:51

Szerdán tette közzé gyorsjelentését a Siemens, a társaság második negyedéves bevétele 4 százalékkal 20,94 milliárd euróra emelkedett a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. A társaság ipari üzletágának eredménye 7 százalékkal 2,406 milliárd euróra emelkedett, míg a piaci konszenzus 2,24 milliárd eurót várt. A Siemens bejelentette, hogy leválasztja gáz-, és áram üzletágát, miután a megújuló energiaforrások térnyerése visszafogta a gázturbinák iránt mutatkozó keresletet. A társaság mindemellett megerősítette a 2019-es pénzügyi évére vonatkozó előrejelzéseit, a Siemens az ipari üzletága esetén 11-12 százalékos profitmarzsot vár, míg az egy részvényre eső eredmény esetében 6,3-7 eurós sávot jelölt meg a menedzsment. A tásaság számait kedvezően fogadták a piaci szereplők, a Siemens árfolyama 3,7 százalékkal került ma feljebb.

Felfelé kapaszkodik a 4iG árfolyama 2019.05.08 09:20

Szerdán jelentették be, hogy a 4iG újabb közbeszerzéseken lett nyertes ajánlattevő, a két szerződés összege együttesen nettó 688,2 millió forint. A társaság emellett a múlt héten jelentette be, hogy a 4iG-t és konzorciumi partnereit teljes szerverközpontok összeállítására, beüzemelésére és kiterjesztett garanciális kiszolgálására kiírt központosított közbeszerzési eljáráson hirdették ki nyertesként, a konzorcium nettó 690 millió forint összértéken tett ajánlatot. A mai bejelentést követően mérsékelt emelkedést mutat a 4iG, a társaság részvényeinek árfolyama 0,2 százalékkal került ma feljebb, a 4iG idén mindemellett 168,4 százalékkal került feljebb.

Minimális eséssel vág neki a hét harmadik napjának a BUX 2019.05.08 09:05

Mérsékelt eséssel indul a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 40 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után. A Magyar Telekom stagnál, a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 0,4 százalékot esett. A Mol mindemellett 0,5 százalékkal került feljebb ma reggel.

A kereskedelmi háború vet árnyékot a tőzsdékre 2019.05.08 08:36

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a lejtmenet a nap folyamán tovább folytatódott, miután a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa miatt aggódtak, miután pénteken hajnaltól valószínűsíthetően a 200 milliárd dollárnyi kínai importtermék 10 százalékos vámtarifáját 25 százalékra emeli meg az Egyesült Államok. A kereskedelmi háború fokozódásával kapcsolatos félelmek nyomás alatt tartották a tengerentúli börzéket, bár a keddi kereskedés végére a napi mélypontokról felfelé mozdultak el az amerikai indexek, a zárásra nem tudtak érdemben szépíteni a tengerentúli részvénypiacok, a Dow végül 473 pontos esés mellett 1,8 százalékkal került lejjebb, az S&P500 1,7 százalékot esett, míg a Nasdaq végül 2 százalékos eséssel fejezte be a hét második napját.

A keddi kereskedés első felében látott lecsorgás után a keddi piaczárás felé közeledve lefordult a hazai részvényindex, az európai tőzsdéken is elromlott a hangulat, miután a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa miatt aggódtak, a DAX 1,6 százalékos esése mellett a CAC40 1,6 százalékkal került ma lejjebb. A BUX végül 463 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a napot. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 456 forinton zárt, az OTP 0,7 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 12 460 forinton búcsúzott a hét második napjától. A Richter 1,4 százalékos esés után 5615 forinton zárt, míg a Mol 1,7 százalékkal került ma lejjebb, az olajcég papírjai 1,7 százalékos eséssel fejezték be a hét második napját.

Mik az előjelek mára?

Lejjebb kerültek az irányadó ázsiai részvényindexek szerdán, a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa miatt aggódtak, miután az elnök hétvégi vámfenyegetése után az USA kereskedelmi főtárgyalója megerősítette, hogy péntektől emelik a kínai termékekre kivetett amerikai vámtarifa mértékét. Bár a két ország kereskedelmi egyeztetései csütörtökön és pénteken tovább folytatódnak majd, azonban az elmúlt napok eseményei után a kereskedelmi megállapodás körül tovább nőtt a bizonytalanság. A Nikkei 1,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1 százalékkal került ma lejjebb, míg a sanghaji börze 0,7 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is rossz volt a hangulat, a szingapúri tőzsde 1 százalékkal került lejjebb, míg a dél-koreai Kospi 0,3 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 5 pontos erősödése iránykeresést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek mellett a piaci szereplők a vállalati gyorsjelentésekre fókuszálnak majd, szerdán teszi a Siemens gyorsjelentése mellett a Wirecard legfrissebb számait is megismerhetik a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán az MNB publikálja majd a nemzetközi tartalékok áprilisi adatát, míg a KSH a márciusi ipari termelési adatsorát teszi közzé. Kínából az áprilisi külkereskedelmi adatsor mellett Németországból a márciusi ipari termelési statisztikát teszik ma közzé.

A kereskedelmi háború vet árnyékot a tőzsdékre

Szerdán teszi közzé beszámolóját többek között a Magyar Telekom, a Graphisoft Park és a Waberer’s is.

A kereskedelmi háború vet árnyékot a tőzsdékre

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A kereskedelmi háború vet árnyékot a tőzsdékre

Újabb közbeszerzéseken nyert Mészárosék informatikai cége 2019.05.08 08:36

Két közbeszerzésen lett nyertes ajánlattevő a 4iG.

tovább a cikkhez…