HU Language HU
június 4, 2019 0

Az irányadó európai részvényindexek a keddi piacnyitás után látott esésüket a délelőtt második felére teljesen ledolgozták, a kontinens börzéi emelkedtek ma. A magyar tőzsde is erősödéssel zárta a keddi kereskedést, a BUX végül 0,1 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a legjobban.

Enyhe erősödéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde 2019.06.04 17:20

A ma reggeli emelkedési kísérlet után lejjebb került a magyar tőzsde, majd a keddi piaczárás felé közeledve a BUX a korábbi, mérsékelt mínuszait ledolgozva ismét erősödéssel próbálkozott meg, a hazai részvényindex végül 43 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos emelkedés után 12 260 forinton zárt, a Mol 1,1 százalékos erősödés után 3 338 forinton fejezte be a keddi kereskedést, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékos emelkedést követően 421,5 forinton búcsúzott a hét második napjától. A negatív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó papírjai 2,8 százalékos esés után 5 130 forinton zártak.

Emelkedéssel indul a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken 2019.06.04 15:40

Felemásan teljesítettek az amerikai részvénypiacok hétfőn, a befektetők a májusi, vártnál gyengébb feldolgozóipari beszerzési menedzserindex után ismét a növekedési kilátások romlása miatt aggódtak, a piaci szereplők egy része pedig arra számít, hogy az Egyesült Államok gazdaságának lassulása miatt hamarosan kamatvágás következhet, ezen várakozásokra erősített rá tegnap James Bullard, miután a St. Louis-i Fed elnöke szerint hamarosan indokolt lehet a kamatcsökkentés, amit Bullard az alacsony inflációval, és a kereskedelmi háború gazdaságra gyakorolt negatív hatásaival indokolt.

A Fed jelenleg kétnapos konferenciáját tartja, amelyen várhatóan ma délután Jerome Powell is megszólal, így a Fed-elnök nyilatkozata a nap folyamán kiemelt befektetői érdeklődésre tart majd számot.

Az európai tőzsdék erősödésével párhuzamosan a tengerentúli tőzsdék is emelkedéssel vágtak neki a hét második napjának, a hangulatot a mexikói elnök keddi nyilatkozata is javíthatta, miután Andres Manuel Lopez Obrador kiemelte, hogy a vitás kérdésekben megegyezésre számít az Egyesült Államokkal, mielőtt az USA valóban kivetné a mexikói termékeket sújtó vámokat.

A keddi piacnyitás után a Nasdaq 1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,9 százalékot emelkedett, míg a Dow 235 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb.

Felpattant a német tőzsde 2019.06.04 15:03

A keddi piacnyitást követő mínuszokat ledolgozva előző napi záróértékük közelébe kapaszkodtak vissza az európai tőzsdék, majd a kontinens börzék tovább emelkedtek. A tengerentúli piacnyitás felé közeledve az irányadó részvényindexek közül a 1,5 százalékos erősödésével a milánói börze és 1,4 százalékos erősödésével a német tőzsde teljesít.

A hangulatjavulásban közrejátszhatott az amerikai jegybankár, James Bullard hétfői nyilatkozata is, miután a St. Louis-i Fed elnöke arról beszélt, hamarosan indokolt lehet a kamatcsökkentés a Fed részéről, amit Bullard az alacsony inflációval, és a kereskedelmi háború gazdaságra gyakorolt negatív hatásaival indokolt.

Lejjebb került az Est Media árfolyama 2019.06.04 13:51

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött az Est Media, a társaság részvényei nemrég a 81 forintos szint közelében található támasz alá kerültek, ami az elmúlt hónapok folyamán háromszor is sikerrel állta útját a további esésnek, az árfolyam ezt követően felpattant, az Est Media árfolyama pénteken napi limittel emelkedtek, majd az erősödés a hétfői kereskedés első felében is folytatódott, a tegnapi piaczárásra azonban elfogyott a lendület. A keddi kereskedésben lejjebb került az árfolyam, az Est Media 6,5 százalékkal került ma lejjebb, 60,51 millió forintos forgalom mellett. Az Est Media mai forgalma 31,5 százalékkal alacsonyabb a részvényei idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Felpattant a 4iG 2019.06.04 13:27

Vegyes képet mutatnak a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó cégek részvényei, a Konzum 1,5 százalékos esése mellett az Opus 0,5 százalékkal került feljebb, a CIG Pannónia mindemellett 1,2 százalékot esett, míg az Appeninn 1 százalékkal került lejjebb. A 4iG árfolyama azonban felpattant, a részvény 4,8 százalékkal került ma feljebb, az árfolyam 492,8 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel a 4iG a második legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén az OTP után, a 4iG mai forgalma 15,1 százalékkal magasabb a részvény idei átlagos forgalmával összehasonlítva.

A 4iG legutóbbi közgyűlésén döntött a társaság részvényeinek 1:5 arányú feldarabolásáról, a 4iG mai tájékoztatása szerint az utolsó kereskedési nap a társaság régi, 100 forint névértékű részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén 2019. június 14-e lesz.

Lejjebb került a magyar tőzsde, felemásan teljesítenek a blue chipek 2019.06.04 12:30

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek kedden, a lengyel WIG 0,4 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,7 százalékot erősödött. A hazai részvényindex a keddi piacnyitás bár emelkedéssel próbálkozott meg, a lendület ezt követően alábbhagyott, és a BUX előző napi záróértéke alá süllyedt. A magyar tőzsde 1,9 milliárd forintos forgalom és 91 pontos esés mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítenek, a hazai nagypapírok közül 1,1 százalékos emelkedésével a Magyar Telekom papírjai teljesítenek a legjobban, míg a BUX komponensei közül a 4iG és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a legjobban.

Felpattantak a német autógyártók részvényei 2019.06.04 11:15

A keddi piacnyitást követő mínuszokat ledolgozva előző napi záróértékeik fölé kapaszkodtak az európai tőzsdék, a kontinens részvényindexei ezt követően tovább emelkedtek, a CAC40 0,1 százalékos emelkedése mellett a milánói tőzsde1,2 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,7 százalékkal került feljebb. A DAX komponensei közül jól teljesítenek az autógyártók részvényei, a német autógyártók papírjai az elmúlt hetekben nagyot estek, a keddi, valószínűsíthetően technikai felpattanást egy jó hír is segíthette, miután az RBC bejelentette, hogy megkezdte az európai autógyártók részvényeinek követését, a brókerház a Daimler és a Volkswagen esetében felülteljesítő ajánlást fogalmazott meg.

Az irányt keresik az európai tőzsdék 2019.06.04 09:52

Felemásan teljesítettek az amerikai részvénypiacok hétfőn, a befektetők a májusi, vártnál gyengébb feldolgozóipari beszerzési menedzserindex után ismét a növekedési kilátások romlása miatt aggódtak. A piaci szereplők az amerikai jegybankár, James Bullard nyilatkozatára figyeltek, miután a St. Louis-i Fed elnöke szerint hamarosan indokolt lehet a kamatcsökkentés, amit Bullard az alacsony inflációval, és a kereskedelmi háború gazdaságra gyakorolt negatív hatásaival indokolt.

A tengerentúli tőzsdék vegyesen zárták a hét első napját, a Dow végül 5 pontos erősödés után pénteki záróértéke közelében fejezte be a hétfői kereskedést, az S&P500 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,6 százalékos eséssel zárta a hét első napját. A technológiai szektor részvényei különösen gyengén teljesítettek tegnap, miután a befektetők egy része attól tartott, hogy az amerikai kormányzat lépéseket kezdeményezhet a nagy technológiai cégek ellen, arra fókuszálva, hogy a nagy technológiai vállalatok nem korlátozzák-e a piaci versenyt. A technológiai cégek részvényei nagyot estek hétfőn, az Alphabet 6,2 százalékos esése mellett a Facebook árfolyama 7,6 százalékkal került lejjebb, míg az Amazon 4,7 százalékot esett.

Ázsiában lejjebb került az irányadó részvényindexek többsége kedden, a Nikkei pénteki záróértéke közelében stagnál, a hongkongi tőzsde 0,5 százalékos esése mellett a sanghaji részvényindex 1 százalékkal került lejjebb.

Az európai tőzsdék lejjebb kerültek a keddi piacnyitás után, majd a délelőtt második felére a kontinens börzék a nyitást követő mínuszok egy részét le is dolgozták, a CAC40 0,6 százalékos esése mellett a DAX 0,1 százalékkal került ma lejjebb.

Nekimennek a technológiai óriásoknak és még az is lehet, hogy darabokra szedik őket 2019.06.04 09:34

137 milliárd dollárt vesztettek piaci kapitalizációjukból egyetlen nap leforgása alatt a technológiai sztárpapírok, a FAANG-részvények, miután versenyhatósági vizsgálatokról szóló hírek kezdtek terjedni. A politikusok körében népszerű lehet a téma, tekintve hogy folyamatosan kapják a kritikákat a hatalmasra nőtt technológiai behemótokkal kapcsolatban. Van olyan forgatókönyv, miszerint vállalatfeldarabolás lehet a történet vége, aminek úgy tűnik, hogy nem örülnek a befektetők.

tovább a cikkhez…

Lejjebb került a BUX, esik a Magyar Telekom 2019.06.04 09:11

A keddi piacnyitástól távolodva elfogyott a lendület a magyar tőzsdén, a BUX a kezdeti, óvatos erősödését ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt, a hazai részvényindex 99 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek. Az OTP 0,1 százalékos esése mellett a Mol és a Richter árfolyama egyaránt 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a 0,5 százalékos esésével a blue chipek közül a Magyar Telekom teljesít a leggyengébben.

Minimális emelkedéssel indítja a keddi kereskedést a magyar tőzsde 2019.06.04 09:04

Mérsékelt erősödéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 38 plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,1 százalékos erősödése mellett a Richter 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Mol és a Magyar Telekom árfolyama egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb a keddi piacnyitás után.

Eséssel indulhat a hét második napja Európában 2019.06.04 08:34

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Felemásan zárták a hétfői kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a technológiai szektor részvényei azonban különösen rosszul teljesítettek, miután a befektetők egy része attól tartott, hogy az amerikai kormányzat lépéseket kezdeményezhet a nagy technológiai cégek ellen, arra fókuszálva, hogy a nagy technológiai vállalatok nem korlátozzák-e a piaci versenyt. A technológiai cégek részvényei nagyot estek hétfőn, az Alphabet 6,2 százalékos esése mellett a Facebook árfolyama 7,6 százalékkal került lejjebb, míg az Amazon 4,7 százalékot esett. A hangulatra árnyékot vetett az ISM vártnál gyengébb feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe is,aAz amerikai részvényindexek vegyesen zártak, a Dow végül 5 pontos erősödés után pénteki záróértéke közelében fejezte be a hétfői kereskedést, az S&P500 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,6 százalékos eséssel zárta a hét első napját.

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 210 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödéssel zárták a hétfői kereskedést. Az OTP 0,1 százalékos erősödés után 12 160 forinton zárt, a Mol 0,8 százalékos emelkedést követően 3 302 forinton fejezte be a hét első napját. A Richter 0,9 százalékos erősödés után 5 275 forinton búcsúzott a hét első napjától, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékos emelkedés után 420 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék felemás hétfői zárása után az irányadó ázsiai részvényindexek többsége lejjebb került a keddi kereskedésben, miután a hangulatra továbbra is a növekedési kilátások romlásával kapcsolatos félelmek, továbbá a kereskedelmi háborús aggodalmak nyomták rá bélyegüket. A befektetők egy része mindemellett az amerikai jegybankári nyilatkozatot emésztette, miután James Bullard hétfőn arról beszélt, hogy a Fed hamarosan kamatot csökkenthet, amit a St. Louis Fed elnöke az alacsony inflációval és a kereskedelmi háború gazdaságra gyakorolt negatív hatásaival indokolt. A Nikkei előző napi záróértéke közelében jár, a hongkongi tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a sanghaji részvényindex 1 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 65 pontos esése 0,6 százalékos esést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések és makroadatok mellett a befektetők továbbra is a globális kereskedelmi háborús hírfolyamra fókuszálnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden mutathatja be Varga Mihály Pénzügyminiszter a 2020-as költségvetést, míg az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Az eurozónából mindemellett a májusi inflációs statisztikát teszik majd közzé.

Eséssel indulhat a hét második napja Európában

Kedden teszi közzé beszámolóját a Tiffany és a Salesforce is.

Eséssel indulhat a hét második napja Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Eséssel indulhat a hét második napja Európában