HU Language HU
május 17, 2019 0

Ázsiában a japán tőzsdét kivéve lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek, a Nikkei 0,9 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,2 százalékot esett, míg a sanghaji részvényindex 2,5 százalékkal került lejjebb. Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek pénteken, a magyar tőzsde eséssel zárta a napot, a BUX 1 százalékos eséssel fejezte be a hét utolsó napját.

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde 2019.05.17 17:21

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 410 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a napot. Az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 12 180 forinton zárt, a Mol 2,2 százalékos esés után 3150 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától. A Richter 0,7 százalékos esést követően 5030 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 424 forinton fejezték be a pénteki kereskedést.

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitás után 2019.05.17 16:00

Eséssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, a pénteki piacnyitásról távolodva az amerikai részvény lejjebb kerültek, miután a befektetőket továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggasztja. Donald Trump amerikai elnök szerdán kiadott, az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről szóló és nagy valószínűséggel a Huawei ellen irányuló rendelete után a kínai fél érezhetően keményebb hangnemet ütött meg, miután amerikai lapértesülések szerint a kínai kereskedelmi tárcának nincs tudomása a két ország kereskedelmi tárgyalások folytatódásáról, megcáfolva ezzel az amerikai pénzügyminiszter korábbi nyilatkozatát, miután Steven Mnuchin korábban arról beszélt, hogy a két ország egyeztetései a közeljövőben folytatódnak majd. Tovább fokozhatta az aggodalmakat a Reuters szerint a kínai pártlapban megjelent, harcias hangvételű, a két ország kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos kommentár is. A borús részvénypiaci hangulatban a Nasdaq 0,8 százalékos esése mellett az S&P500 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 141 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb.

Az osztalékszelvény vágása után esett a BMW 2019.05.17 14:51

Az USA és Kína kereskedelmi háborús aggodalmai továbbra is árnyékot vetnek a tőzsdékre, az irányadó európai részvénypiacok lejjebb kerültek pénteken, a CAC40 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 1,3 százalékot esett. A német tőzsdén a BMW részvényei teljesítenek ma a leggyengébben, azonban érdemes kiemelni, hogy a Fresenius Medical Care és a Vonovia papírjai mellett ma már a BMW részvényei is az osztalékszelvény nélkül forognak. A BMW által kifizetett 3,5 eurós osztalékkal korrigálva a társaság részvényei 1,3 százalékkal kerültek volna ma lejjebb.

Gyorsjelentés után eshet a Deere árfolyama 2019.05.17 14:34

A tengerentúli piacnyitás előtt tette közzé gyorsjelentését a Deere, a mezőgazdasági gépgyártó bevétele 5 százalékkal 10,3 milliárd dollárra nőtt, míg az egy részvényre eső nettó eredmény 3,52 dollárra csökkent a korábbi év hasonló időszakának 3,67 dolláros értékével szemben, míg az elemzők 3,62 dolláros EPS-t vártak. A társaság visszavágta 3,6 milliárd dollárról 3,3 milliárd dollárra vágta vissza a 2019-es évre vonatkozó profitvárakozásait, miután a Deere szerint az USA és Kína kiszélesedő kereskedelmi konfliktusa veszélyeztetheti az amerikai árupiaci termékek exportját, ami a mezőgazdasági jövedelmek csökkenésén keresztül visszafoghatja a Deere termékei iránt mutatkozó keresletet. A Deere 0,9 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki napot, míg a társaság részvényei 4,2 százalékkal kerültek lejjebb a pénteki, nyitás előtti kereskedésben.

Esik a BUX, azonban az AutoWallis árfolyama nagyot emelkedett 2019.05.17 12:22

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek a pénteki kereskedés második felére ráfordulva, a lengyel WIG 0,7 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde előző napi záróértéke közelében stagnál. A magyar tőzsde is esik, a BUX 2,9 milliárd forintos forgalom és 241 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek közül egyedül az OTP képes minimális emelkedésre. A BUX komponensei közül 5,8 százalékos emelkedésével az AutoWallis részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Esnek az európai tőzsdék 2019.05.17 10:17

Az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak ellenére is emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli részvénypiacok, miután a befektetők a beérkező makroadatokra, valamint a Wal-Mart is a Cisco vártnál összességében kedvezőbb gyorsjelentéseire fókuszáltak. A Dow 0,8 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,9 százalékkal került feljebb.

Az amerikai tőzsdék csütörtöki emelkedése ellenére Ázsiában összességében lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek a hét utolsó napján, a hangulatra a kereskedelmi háborús félelmek vetettek árnyékot, miután a Wall Street Journal szerint a kínai kereskedelmi tárcának nincs tudomása az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi tárgyalásainak folytatódásáról, ellentmondva ezzel az amerikai pénzügyminiszter korábbi nyilatkozatának, miután Steven Mnuchin korábban arról beszélt, hogy a két ország kereskedelmi egyeztetései a közeljövőben folytatódnak majd. A pénteki kereskedés borongós hangulatában a hongkongi tőzsde 1,1 százalékos esése mellett a sanghaji börze 2,5 százalékkal került lejjebb, a Nikkei azonban emelkedett, a japán tőzsde 0,9 százalékkal került ma feljebb.

Az ázsiai börzének uralkodó, összességében borús hangulat az európai tőzsdékre is átgyűrűzött, a pénteki piacnyitástól távolodva a kontinens irányadó részvénypiacai mérsékelt mínuszban járnak, a CAC40 0,3 százalékos esése mellett a DAX 0,6 százalékkal került ma lejjebb.

Lejjebb került a BUX, esik a Richter 2019.05.17 09:16

A pénteki piacnyitástól távolodva lejjebb került a magyar tőzsde, a BUX 350 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek ma reggel, a hazai nagypapírok közül 1,9 százalékos esésével a Richter részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Jól sikerült a 4iG első negyedéve 2019.05.17 09:08

A 4iG a pénteki piacnyitás előtt tette közzé első negyedéves beszámolóját, a társaság konszolidált bevétele az egy évvel korábbi 3,19 milliárd forintról 56 százalékkal 4,93 milliárd forintra emelkedett, az EBITDA 26,6-ról 483 millió forintra ugrott, az adózott eredmény a 2018 első negyedéves 106 millió forint veszteség után idén az első negyedévben már 280 millió forint profit volt. A menedzsment optimista 2019 egészére, továbbra is dinamikus árbevétel bővülést és hatékonyságjavulást prognosztizál. A tervek szerint az idei eredménymutatók (teljes átfogó jövedelem, EBITDA) jelentős mértékben meghaladják majd a 2018-as gazdasági év értékeit. Az árfolyam egyelőre nem reagált érdemben, a társaság részvényei 0,1 százalékkal kerültek lejjebb ma reggel.

Minimális eséssel indítja a hét utolsó napját a magyar tőzsde 2019.05.17 09:03

Mérsékelt eséssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 40 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP árfolyama stagnál, a Mol és a Magyar Telekom egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,3 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Zuhan a Bitcoin 2019.05.17 09:00

Masszív mozgások láthatók ma a kriptodevizák árfolyamában, a Bitcoin már több mint 20 százalék mínuszban is állt.

tovább a cikkhez…

Jó iparági környezet, hatékonyságjavulás – Minden adott a Masterplast növekedéséhez 2019.05.17 09:00

Erősre sikerült a Masterplast első negyedéve, rekordbevételt ért el a társaság és profitszinten is jelentős növekedést produkált: az adózott eredmény több mint a duplájára nőtt. A negyedévet meghatározó folyamatokról, az iparágról, kilátásokról és tervekről beszélgettünk a Masterplast vezérigazgatójával, Nádasi Róberttel.

tovább a cikkhez…

Nagyot nőtt a 4iG 2019.05.17 08:37

Jelentős bevételnövekedésről és profitábilis működésről számolt be ma reggel közzétett idei első negyedéves gyorsjelentésében a 4iG.

tovább a cikkhez…

Eséssel indulhat a hét utolsó napja az európai tőzsdéken 2019.05.17 08:33

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Erősödéssel indították a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, bár az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek továbbra is árnyékot vetettek a részvénypiacokra, a beérkező makroadatok és a Cisco és a Wal-Mart összességében kedvező gyorsjelentése után kitartott a jó hangulat a tengerentúlon. Bár a zárás felé közeledve már lefelé csorogtak az indexek, a tengerentúli tőzsdék emelkedéssel zárták a hét negyedik napját, a Dow végül 215 pontos emelkedés után 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,9 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést.

A csütörtöki nap folyamán emelkedett a magyar tőzsde, azonban a zárásra végül elfogyott a lendület és a hazai részvényindex 3 pontos esés mellett előző napi záróértéke közelében fejezte be a napot. A blue chipek felemásan zárták a csütörtöki kereskedést, az OTP 0,2 százalékos erősödést követően 12 230 forinton zárt, míg a Mol 0,8 százalékkal került ma feljebb, az olajcég részvényei 3220 forinton búcsúztak a csütörtöki kereskedéstől. A Richter 1,2 százalékos esés után 5065 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 424,5 forinton zárták a hét negyedik napját.

Nagyot esett a bitcoin, a kiptodeviza árfolyama közel 22 százalékos mínuszban is járt ma reggel, majd a bitcoin a korábbi zuhanás nagyobb részét ledolgozta, az árfolyam 8,9 százalékkal került ma lejjebb.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki emelkedése után az ázsiai részvényindexek a japán börze kivételével lejjebb kerültek ma reggel, miután a piaci kommentárok szerint a befektetőket továbbra is az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírfolyam intette óvatosságra, miután Donald Trump tegnap elnöki rendeletet írt alá az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről, amivel valószínűsíthetően az olyan kínai cégek ellen irányulhat, mint a Huawei vagy a ZTE. A Nikkei 1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,2 százalékot esett, míg a sanghaji részvényindex 1,9 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is lejjebb kerültek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,8 százalékkal került ma lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 69 pontos mínusza 0,6 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét utolsó napján a beérkező vállalati gyorsjelentések és makroadatok mellett továbbra is az USA és Kína kereskedelmi háborújára vonatkozó hírekre fókuszálnak majd a befektetők, miután a Wall Street Journal szerint a kínai kereskedelmi tárcának nincs tudomása a két ország kereskedelmi tárgyalások folytatódásáról, ellentmondva ezzel az amerikai pénzügyminiszter korábbi nyilatkozatának, miután Steven Mnuchin korábban arról beszélt, hogy az egyeztetések a közeljövőben folytatódnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken az MNB az áprilisi nemzetközi tartalékok statisztikáit teszi közzé, a hét utolsó napján az euroövezetből az áprilisi, végleges inflációs adat érkezik, míg az Egyesült Államokból a Michigani fogyasztói bizalmi index májusi, előzetes értékét publikálják majd.

Eséssel indulhat a hét utolsó napja az európai tőzsdéken

Pénteken teszi közzé beszámolóját többek között az ANY Biztonsági Nyomda.

Eséssel indulhat a hét utolsó napja az európai tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Eséssel indulhat a hét utolsó napja az európai tőzsdéken

Jövő hét csütörtökön lehet utoljára osztalékért venni az OTP-t 2019.05.17 08:15

Május 23-án lehet utoljára osztalékért venni az OTP részvényeit.

tovább a cikkhez…