HU Language HU
május 17, 2019 0

A jelenlegi helyzetben gyakorlatilag értéktelenek a Thomas Cokk utazási iroda részvényei – állapította meg a Citigroup elemzője. A papírok az elmúlt egy évben értékük 90 százalékát elveszítették, vagyis a jelek szerint a piac is osztja a rémisztő véleményt.

Az eddigi 28 pennyről nullára vágta vissza a Thomas Cook célárát a Citi elemzője. A szakember szerint a társaság eredménykilátásai rosszabbak az eddig gondoltnál, és ugyan az eszközei még mindig 738 millió fontot érnek, ezt teljesen ellensúlyozza adósságállománya.

A részvények árfolyama csak pénteken 40 százalékot zuhant azt követően, hogy már az első negyedéves eredmények bejelentésekor is esett 15 százalékot. A Thomas Cook menedzsmentje ugyanis elismerte: újabb nehéz nyári szezon elé néznek, a tulajdonosok esetleges mentő hitele pedig attól függ, el tudják-e adni a légitársaságukat. Egy év alatt már értékének 90 százalékát elbukta a részvény.

A Citi szerint a mostani beismerés a nehézségekről csak rontja majd a cég helyzetét, hiszen az ügyfelek kétszer meggondolják, hogy foglaljanak-e náluk és a partner szállodák is szigoríthatnak a fizetési feltételeken.

(Bloomberg)