HU Language HU
május 22, 2019 0

Egy város élhetőségét számos tényező befolyásolja, de az biztos, hogy a jó tömegközlekedési hálózat a legfontosabb szempontok közé sorolható. Az alábbiakban a Statista felmérése alapján azt néztük meg, hogy melyik városokban a legdrágább a tömegközlekedés, a teljesárú havi bérletek díjait összehasonlítva.

A tömegközlekedési árak kialakításához a hálózat fenntartási költségein túl a fizetőképes keresletet is figyelembe kell venni, így nem véletlen, hogy azon városok kerültek az élre, ahol egy kiterjedtebb hálózat mellé magas életszínvonal és magas jövedelmek társulnak.

Ezekben a városokban a legdrágább a tömegközlekedés

Így kerülhetett az első helyre London, ahol közel 180 dollár, vagyis mintegy 52 ezer forintba kerül egy havi bérlet. A dobogó második fokára az ír főváros került, majd Új-Zéland legnépesebb városa, Auckland következik. Mindkét városban nagyjából 35 ezer forintba kerül az említett bérlet. Ezt olyan országok városai követik, mint Japán, USA, Ausztrália és Kanada, de a top 12-be Európából még Amszterdam és Frankfurt is befért, előbbi 29 ezer, utóbbi nagyjából 28 ezer forintos bérletárakkal.

Ezekben a városokban a legdrágább a tömegközlekedés

Részletekért kattints ide!

A június 4-én megrendezésre kerülő Future City 2019 konferencia egyik kiemelt témája a jövő városának közlekedése, ahol olyan szakértők vitatják meg a témát, mint Mihálovits András, a Millásreggeli szerkesztője; Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, BKK volt vezérigazgatója és
Zách Dániel, a Totalcar.hu Informatikai Kft. újságírója. Látogass el a rendezvényre, hogy első kézből hallhasd a legújabb irányokat és trendeket!