HU Language HU
május 22, 2019 0

Az elmúlt napokban nagyot emelkedett az AutoWallis árfolyama, miután a piaci szereplők a társaság nagy bejelentésére pozícionálhatták magukat, a társaság szerdán közzétette a következő ötéves stratégiáját, amelyet követően a befektetők profitot realizálhattak, az AutoWallis árfolyama nagyot esett ma.

Nagyot emelkedett idén az AutoWallis árfolyama, miután a Wallis Csoport négy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó és autós szolgáltatásokat nyújtó vállalata az Altera átalakításával valósította meg tőzsdére lépését. Az AutoWallis az elmúlt hónapokban egymás után tette közzé a pozitív híreket, míg a társaság részvényei márciusban a BUX-indexbe is bekerültek, az árfolyam ennek ellenére sem talált igazán magára, részvény a februári szárnyalás óta május közepéig több mint 50 százalékot esett.

Az elmúlt néhány nap során azonban ismét emelkedni kezdett az AutoWallis, az árfolyam emelkedése mögött valószínűleg a menedzsment terveivel-, és a társaság ötéves stratégiájával kapcsolatos felfokozott várakozások húzódhattak meg, az AutoWallis pedig a várakozásoknak megfelelően ma tette közzé 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét is.

A társaság robosztus növekedést tervez a következő tíz évben, célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. Az AutoWallis 2024-ig organikus növekedéssel az EBITDA négyszereződésével, árbevételének duplázódásával számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetését is tervezi a cég.

Az elmúlt napok emelkedése után az AutoWallis árfolyama nagyot esett ma, miután a társaság ötéves stratégiájának publikálása után a befektetők egy része valószínűleg profitot realizálhatott. A forgalom azonban meglepő módon alacsony, az elmúlt napok emelkedése is mélyen átlag alatti forgalom mellett zajlott, és az AutoWallis mai, 173 millió forintos forgalma is alacsonyabb a részvényei idei, átlagosan 248 milliós forgalmával összehasonlítva.

Kitette a nagy terveket az AutoWallis, szágulduás után zuhan az árfolyam

Az AutoWallis árfolyama 9 százalékkal került ma lejjebb, a grafikonra pillantva megfigyelhető, hogy a mai gyertya magasabbról indult, mint a keddi napos gyertya, amennyiben a jelenlegi szinteken zárna be a részvény, a jelenleg formálódó átölelő alakzat elronthatja a rövid távú technikai képet.

Kitette a nagy terveket az AutoWallis, szágulduás után zuhan az árfolyam

A címlapkép forrása: Mark H. Milstein/Bloomberg via Getty Images