HU Language HU
május 22, 2019 0

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai kereskedésben szerdán, miután a részvénypiacokra továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos félelmek vetettek árnyékot, az európai tőzsdék felemásan teljesítenek ma, a hazai részvényindex jelentős erősödéssel zárta a napot, míg a blue chipek közül a Richter részvényei teljesítettek ma a legjobban.

Felpattant a BUX, nagyot emelkedett a Richter 2019.05.22 17:15

Emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 609 pontos plusz mellett 1,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,8 százalékos emelkedés után 12 200 forinton zárt, a Mol 1,8 százalékos erősödést követően 3 208 forinton fejezte be a szerdai kereskedést, míg a blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó papírjai 1,9 százalékos erősödés után 1,9 százalékos emelkedéssel búcsúztatták a hét harmadik napját. A negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég részvényei 0,9 százalékos esés után 420 forinton zártak.

Mérsékelt mínuszban járnak az amerikai részvényindexek 2019.05.22 16:22

A tengerentúli tőzsdék emelkedéssel zárták a keddi kereskedést, miután a kereskedelmi tárca 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését, amit a piaci kommentárok szerint kedvezően fogadták a befektetők. A kereskedelmi háborús feszültség azonban továbbra is árnyékot vet a részvénypiacokra, a tengerentúli tőzsdék eséssel vágtak neki a szerdai kereskedésnek. A Qualcomm árfolyama 9,9 százalékkal került ma lejjebb, miután egy amerikai bíróság kedden versenykorlátozó intézkedések alkalmazása miatt elmarasztalta a céget. A Lowe árfolyama 11,4 százalékot esett ma, miután a cég a vártnál gyengébb első negyedéves eredménye mellett visszavágta az idei üzleti évre vonatkozó profitvárakozásait. A tengerentúli piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak az S&P500 és a Dow egyaránt 0,2 százalékkal került ma lejjebb.

Ugrik a Mol, felpattant a Richter 2019.05.22 14:08

Az elmúlt hetek lejtmenete után felpattant a magyar tőzsde, a BUX 1 százalékos emelkedésével felülteljesítő a régiós a tőzsdék között szerdán, miután a lengyel WIG 0,5 százalékkal került feljebb, a prágai tőzsde 0,5 százalékos esése mellett a bécsi részvényindex 0,6 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesít ma a legjobban, a Mol 1,8 százalékos erősödése mellett a Richter 2,2 százalékkal került feljebb.

Lejjebb került az AutoWallis árfolyama 2019.05.22 13:56

Ma publikálta 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét az AutoWallis, a társaság 2024-ig organikus növekedéssel az EBITDA négyszereződésével, árbevételének duplázódásával számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetését is tervezi a cég. Az AutoWallis árfolyama az elmúlt napokban nagyot emelkedett, így feltehetően a társaság mai bejelentése után a befektetők egy része profitot realizálhatott, az AutoWallis árfolyama 4,2 százalékkal került ma lejjebb.

A nap grafikonja: Adidas 2019.05.22 13:13

Gazdasági válság? Kereskedelmi háború? Problémák a beszállítói láncban? Semmi sem tudja megállítani az Adidast.

tovább a cikkhez…

Felpattant a Richter, emelkedik az Appeninn 2019.05.22 12:00

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek szerdán, a lengyel WIG 0,3 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde és a bécsi börze egyaránt 0,4 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde 3,3 milliárd forintos forgalom és 350 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül 2,1 százalékos emelkedésével a Richter teljesít a legjobban, míg a BUX komponensei közül 4,4 százalékos erősödésével az Appeninn részvényei nyújtják a legjobb teljesítményt.

Közzétette ötéves stratégiáját az AutoWallis 2019.05.22 11:02

Szerdán tette közzé 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét az AutoWallis, melynek új részvényeit februárban vezették be a tőzsdére. A társaság robosztus növekedést tervez a következő tíz évben, célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. Az AutoWallis 2024-ig organikus növekedéssel az EBITDA négyszereződésével, árbevételének duplázódásával számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetését is tervezi a cég. Az AutoWallis árfolyama a keddi, közel 10 százalékos emelkedés után 2,1 százalékos pluszba lendült ma reggel, a lendület ezt követően alábbhagyott és az AutoWallis részvényei előző napi záróértékükön stagnálnak.

Felpattant a BUX, emelkedik a Mol 2019.05.22 10:46

Mérsékelt emelkedéssel vágott neki a hét harmadik napjának a magyar tőzsde, bár a piacnyitás után a lendület gyorsan elfogyott és a BUX előző napi záróértéke alá süllyedt, a délelőtt második felére ráfordulva a hazai részvényindex ismét emelkedni kezdett. A BUX 1,7 milliárd forintos forgalom és 358 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a 0,5 százalékos mínuszban járó Magyar Telekom kivételével emelkednek. Az OTP 0,4 százalékos erősödése mellett a Richter 1,3 százalékkal került feljebb, míg a hazai nagypapírok közül 1,8 százalékos emelkedésével a Mol részvényei teljesítenek a legjobban.

Lejjebb kerültek az európai bankrészvények 2019.05.22 10:23

Emelkedtek az amerikai részvényindexek kedden, a piaci kommentárok szerint a befektetők jól fogadták a kereskedelmi tárca intézkedését, miután a kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését. A Nasdaq 1,1 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,9 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,8 százalékos emelkedéssel fejezte be a keddi kereskedést.

Ázsiában nem volt egyértelmű az irány a szerdai kereskedésben, a Nikkei előző napi záróértéke közelében stagnál, a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,5 százalékkal került ma lejjebb. A hangulatra továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa nyomta rá bélyegét. Kína amerikai nagykövetének keddi nyilatkozata szerint Kína kész folytatni a két ország kereskedelmi egyeztetéseit, mindemellett Cui Tianka az Egyesült Államokat okolta, amiért túl gyakran változtatott álláspontján.

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délelőtt, a DAX és a CAC40 egyaránt 0,2 százalékkal került ma lejjebb, az európai pénzintézetek részvényei azonban gyengélkednek, az európai bankpapírok közül a Credit Agricole és a Royal Bank of Scotland részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Emelkedik a 4iG árfolyama 2019.05.22 09:52

A 4iG kedden bejelentette, hogy a társaság és NISZ Nemzeti Infókommunikációs Szolgáltató Zrt. között 2019. május 21-én nagy összegű szerződés került aláírásra. A NISZ által kiírt „ORACLE licenszek és gyártói terméktámogatás beszerzése – 2. ütem” megnevezésű közbeszerzési eljárás nyertes ajánlataként hirdette ki a LicensePort Zrt., 4iG Nyrt., CompuTREND Zrt., Delta Systems Kft., Grepton Zrt., EXE Magyarország Zrt., TRACO Zrt. közös ajánlattevők ajánlatát. A nyertes konzorcium tagjai közül a szállító a 4iG, a szerződés értéke 1,297 milliárd forint+ÁFA. A szerdai piacnyitás után a 4iG árfolyama 2,6 százalékos pluszban is járt, a lendület ezt követően mérséklődött, a 4iG árfolyama 0,7 százalékkal került ma feljebb.

Itt az AutoWallis ötéves stratégiája – Hatalmas növekedésre készülnek 2019.05.22 09:50

Bemutatta 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét az AutoWallis, melynek új részvényeit februárban vezették be a tőzsdére. A vállalat robosztus növekedést tervez a következő tíz évben, célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. Az AutoWallis 2024-ig organikus növekedéssel az EBITDA négyszereződésével, árbevételének duplázódásával számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetését is tervezi a cég.

tovább a cikkhez…

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén 2019.05.22 09:11

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 61 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom stagnál, míg az OTP árfolyama 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,1 százalékkal került feljebb, a Mol pedig 0,5 százalékot emelkedett a szerdai piacnyitás után.

Vihar előtti csend a tőzsdéken 2019.05.22 08:31

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek az amerikai részvényindexek kedden, a piaci szereplők kedvezően fogadták az amerikai kereskedelmi minisztérium intézkedését, miután a kereskedelmi tárca 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését. A tengerentúli tőzsdék erősödése a keddi kereskedés második felében is folytatódott, a Dow végül 197 pontos emelkedés után 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,9 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,1 százalékos erősödéssel fejezte be a hét második napját.

A keddi piacnyitást követő mérsékelt emelkedést ledolgozva a nap nagyobb részében előző napi záróértéke közelében oldalazott a magyar tőzsde, majd a piaczárás felé közeledve a BUX lejjebb került. A hazai részvényindex végül 55 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 424 forinton stagnált, az OTP árfolyama 0,3 százalékos esés után 11 980 forinton zárt, míg a Richter 1 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 4 964 forinton zártak. A blue chipek közül egyedül a Mol volt képes emelkedni, az olajcég papírjai 0,5 százalékos erősödés után 3 150 forinton búcsúztak a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában mérsékelt elmozdulások mellett felemásan teljesítenek az irányadó részvényindexek, a befektetők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyeltek. Kína amerikai nagykövetének keddi nyilatkozata szerint Kína kész folytatni a két ország kereskedelmi egyeztetéseit, mindemellett Cui Tianka az Egyesült Államokat okolta, amiért túl gyakran változtatott álláspontján. A Nikkei stagnált szerdán, a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde előző napi záróértéke közelében jár. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt esés mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 9 pontos esése 0,1 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Szerdán a beérkező vállalati gyorsjelentések és a Fed legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyv mellett a befektetők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyelnek majd.

Mire érdemes ma figyelni?

A hét harmadik napján nem érkezik kiemelt hazai makroadat, míg az Egyesült Királyságból szerdán az áprilisi inflációs statisztikákat teszik közzé, az Egyesült Államokból pedig a Fed legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyvet publikálják majd.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Szerdán teszi közzé beszámolóját a Zwack és a Target is.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Vihar előtti csend a tőzsdéken