HU Language HU
június 2, 2019 0

Mozgalmas heteket tudhat maga mögött a magyar tőzsde és a hazai blue chipek technikai képe alapján a folytatás is izgalmasnak ígérkezik. Összeszedtük, hogy a hazai nagypapírok esetében mire érdemes majd figyelni az előttünk álló néhány nap folyamán.

OTP

Az OTP áprilisban új történelmi csúcsra tudott emelkedni, ezt követően azonban elfogyott a lendület és a részvény lefordult. Az árfolyam ezután letörte a tavaly október óta irányadó emelkedő csatorna alsó trendvonalát 12 317 forintnál, bár az részvény később visszatesztelte az alsó trendvonalat, áttörnie azonban már nem sikerült azt. Az OTP ezután ismét lefordult, majd a folytatódó negatív korrekciót a 11 965 forint és 11 800 forint közötti támaszzóna állította meg. Amennyiben az OTP emelkedéssel próbálkozik meg, a következő ellenállást a 20 napos mozgóátlag jelentheti 12 236 forintnál. Lefelé mindemellett a 12 114 forintnál található 9 napos mozgóátlag alatt bezárva ismét a 11 965 forint és 11 800 forint közötti támaszzóna tesztelése következhet.

Fontos szint felett jár a Mol, azonban a Richter is tartogathat még izgalmakat a héten

Mol

A Mol tavaly május óta egy emelkedő csatornában haladt felfelé, azonban május elején az árfolyam lefelé tört ki a trendcsatornából, majd a részvény ezt követően a 3 220 forintos szintet is letörte. Az árfolyam ezt követően a 200-napos mozgóátlag közeléből tudott fordulni, azonban a 3220 forintos szint megakasztotta az emelkedést és a részvény nagyot esett. Néhány napos iránykeresés után az árfolyam kedden áttörte a 3 220 forintos szintet, amennyiben sikerül felette maradnia, az emelkedés folytatódhat az elkövetkező napok során. Lefelé, a 9 napos mozgóátlag által is erősített 3 220 forintos szint alá kerülve a 3 175 forintál található 20 napos mozgóátlag jelenthetné a következő megállót a Mol számára.

Fontos szint felett jár a Mol, azonban a Richter is tartogathat még izgalmakat a héten

Richter

A Richter első negyedéves gyorsjelentése nagyot esett az árfolyam, a részvény ezt követően a márciusi lokális mélypont alá esett, majd az árfolyam a 61,8 százalékos Fibonacci szint alá kerülve az 5 000 forintos szint alá is beszúrt. A hét elején a társaság fontos készítményének, a Vraylarnak újabb indikációra való kiterjesztése után nagyot emelkedett az árfolyam, majd a hét második felére a lendület alábbhagyott és a Richter árfolyama lefelé csorgott. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, első körben a 9 napos mozgóátlag jelent támaszt 5 116 forintnál, majd 61,8 százalékos Fibonacci szint tesztelése következhet, 5 080 forintnál. Felfelé, az 5 250 forintnál található 20-napos mozgóátlag felett bezárva az 50 százalékos Fibonacci szint állhat a további emelkedés útjában, 5 256 forintnál.

Fontos szint felett jár a Mol, azonban a Richter is tartogathat még izgalmakat a héten

Magyar Telekom

Az osztalékszelvény levágása után tovább esett a Magyar Telekom, majd az árfolyam a hét második felében óvatos emelkedéssel próbálkozott meg. Felfelé, a 420 forintnál található 23,6 százalékos Fibonacci szint leküzdése után a 200 napos mozgóátlag áll majd a további emelkedés útjában 437 forintnál. A 200 napos mozgóátlag felett bezárva, a Magyar Telekom az osztalékszelvényvágás után hagyott rés visszatöltésével próbálkozhat meg. Míg a jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, az árfolyam a tavaly októberi mélypont felé vehetné az irányt, 386 forint közelében.

Fontos szint felett jár a Mol, azonban a Richter is tartogathat még izgalmakat a héten

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde